Keltanokka-palstalta löydät vastauksia siihen, miten taloyhtiön hallitus toimii.

Mistä tiedän, voiko taloyhtiön remonttiin saada avustusta?

Kun remonttia ryhdytään suunnittelemaan, on hyvä ottaa selvää, voiko taloyhtiön remonttiin saada avustusta. Taloyhtiöiden avustusasiat hoitaa tyypillisesti isännöinti, joka on tietoinen tarjolla olevista avustuksista tai ottaa niistä selvää. Avustuksiin liittyvään selvitystyöhön kannattaa varata aikaa, jotta hakuprosessin vaatimukset ja aikataulut ovat tiedossa hyvissä ajoin ennen remontin alkamista.

Se, voiko taloyhtiön remonttiin saada avustusta, riippuu monesta seikasta. On hyvä selvittää tarkkaan myös avustuksen saamisen reunaehdot, jolloin hanketta voidaan muokata niiden mukaan.

Avustukset eivät pysy samoina vuodesta toiseen. Tänä vuonna jaossa on seitsemän erilaista avustusta, joilla saa tukea esimerkiksi energiaremontteihin, hissiremontteihin ja sähköautojen latausinfraan. Remonttiavustuksia jakavat eri tahot, esimerkiksi kunnat, ELY-keskus ja Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA.

Remonttihanketta ei kannata kokonaan haudata, vaikkei avustusta myönnettäisikään. Isossa remontissa kannattaa aina huomioida taloyhtiön arvon nousu ja mahdolliset kustannussäästöt.

Esimerkiksi energiaremontti voi maksaa itsensä takaisin pienempinä energialaskuina ja matalampina vastikkeina, joten se voi kannattaa myös ilman avustusta.

Lue lisää: Tarjolla ilmaista remonttirahaa – Kotitalo kokosi vuoden 2020 taloyhtiöiden avustukset

Lue myös: Remontti lopetti asunnoissa hikoilemisen ja toi yli kymppitonnin vuosisäästöt