Tuomio-palstalta löydät taloyhtiöiden oikeustapauksia ratkaisuineen.

Huutelu naapurin postiluukkuun toi päiväsakot ja naapurille kärsimyksestä 50 euroa

Naapurin arvaamaton käytös sai asukkaan pelkäämään niin, ettei tämä uskaltanut poistua asunnostaan. Lopulta oikeudessa käsiteltiin pahoinpitelyä ja kotirauhan rikkomista.

Nainen huusi postiluukusta naapurilleen, koska “ei ollut ehtinyt sanoa tälle kaikkea haluamaansa porraskäytävässä”. Naapuri vei asian käräjäoikeuteen ja sai korvausta kärsimyksestä 50 euroa. Huutelija tuomittiin maksamaan rangaistuksena myös kymmenen päiväsakkoa.

Nainen valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Hovioikeus oli kuitenkin käräjäoikeuden kanssa yhtä mieltä siitä, että nainen syyllistyi kotirauhan rikkomiseen. Hän myönsi huutaneensa naapurin postiluukusta.

Naapuri ja tämän todistaja kertoivat käräjäoikeudessa naisen muustakin häirinnästä. Naisen väitettiin muun muassa lyöneen naapurin alaikäistä poikaa avokämmenellä korvaan. Syyte pahoinpitelystä hylättiin näytön puutteen vuoksi.

Naapuri kertoi myös, että nainen oli työntänyt mainospostejaan naapurin perheen asuntoon postiluukusta ja huudellut naapurille rappukäytävässä.

Korvaussumma selvästi vaadittua pienempi

Naisen tekojen seurauksena naapuri ei ollut uskaltanut mennä yksin ulos asunnosta, ja aviomiehen oli pitänyt auttaa hänet ulos talosta tai ainakin seurata ikkunasta hänen pääsevän ulos asti. Myöskään lapset eivät olleet uskaltaneet lähteä yksin ulos asunnosta eivätkä olleet mielellään viettäneet pihalla aikaansa.

Naapuri vaati korvausta 500 euroa.

Hovioikeus määräsi naisen korvaamaan naapurin käräjäoikeuden oikeudenkäyntikuluista puolet eli 325 euroa korkoineen. Hovioikeuskulut kumpikin osapuoli maksaa omalta osaltaan.