Suomen paras taloyhtiö 2019 hyödynsi palkintorahaa pihakeinuun − ilmoittaudu mukaan tämän vuoden kisaan

Kirjoittanut Piia Kunnas 1.6.2020
Suomen paras taloyhtiö As Oy Säästöpyrstö sai kiitosta suunnitelmallisesta tekemisestään

Aidosti tekemistä ohjaava taloyhtiöstrategia ja yhteisöllisyys ovat avainsanoja Asunto Oy Säästöpyrstössä, joka voitti Suomen paras taloyhtiö -palkinnon vuonna 2019. Palkintorahojen käyttökohteet mietittiin yhdessä taloyhtiön asukastoimikunnan kanssa.

Asunto Oy Säästöpyrstön puheenjohtaja Tommi Pikkarainen pahoittelee, ettei heti päässyt vastaamaan puheluun. Hän oli nimittäin juuri kokoamassa taloyhtiön tontille saapunutta pihakeinua. Hankinta sai alkunsa siitä, kun taloyhtiö voitti vuoden 2019 Suomen paras taloyhtiö -kilpailun ja sai palkinnoksi tuhat euroa.

Palkintorahojen käyttäminen pihakeinuun kuvaa hyvin yhtiön periaatteita: se haluaa edistää asukkaiden välisiä kohtaamisia, viestintää ja yhteisöllisyyttä. Palkintoraha muodostaa toki vain osan pihakeinun hinnasta. Voittosummasta haluttiin lohkaista rahaa useampaan yhteisöllisyyttä lisäävään asiaan.

− Lisäksi ostimme kerhohuoneelle pöytäfutiksen. Järjestämme myös kesäjuhlat, kun koronatilanne sen sallii, Pikkarainen sanoo.

Asukastoimikunta auttaa hallitusta

Asunto Oy Säästöpyrstön taloyhtiöstrategiaan kirjattiin pari vuotta sitten asukastoimikunnan perustaminen. Sen tavoitteeksi asetettiin yhteisöllisyyden edistäminen yhdessä hallituksen kanssa.

Asukastoimikunta auttoi myös palkintorahan käyttökohteiden kartoittamisessa. Se järjesti asukaskyselyn, jonka tuloksia hyödynnettiin päätöksenteossa.

− Halusimme asukkaiden kokevan, että voitto kuuluu heille kaikille, Pikkarainen toteaa.

Arvostusta ei voi ostaa

Asunto Oy Säästöpyrstössä taloyhtiöstrategia ei ole mapissa pölyttyvä asiakirja vaan aidosti toimintaa ohjaava työkalu.

Jokaisessa yhtiökokouksessa hallituksen jäsen esittelee strategian ja sen, millaisia asioita siihen liittyen on jo toteutettu ja millaisia asioita on suunnitteilla. Näin asiat muistuvat mieleen myös osakkaille ja he pysyvät kärryillä siitä, missä mennään yhdessä laaditun tahtotilan tavoittelussa.

− Strategian esittely päättyy yleensä aplodeihin. Tässä yhtiössä hallituksen työtä on aina arvostettu, mutta tehty työ ja kilpailun voitto ehkä kasvatti sitä entisestään. Yhtiössä arvostetaan sitä, että muutamat ottavat hallitusvastuun ja haluavat sen kantaa, isännöitsijä Katja Pesonen Asunto Maisteri Oy:stä kertoo.

Taloyhtiöstrategia on myös yhtiön ulkopuolisille osoitus siitä, että yhtiötä hoidetaan suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Asunto Oy Säästöpyrstössä se on isännöitsijäntodistuksen liitteenä oleva asiakirja.

− Kiinteistönvälittäjät ovat ihastelleet, että tällaista näkee harvoin. Uskon, että se nostaa yhtiön arvoa myös asunnonostajien silmissä, Pesonen sanoo.

Suomen paras taloyhtiö 2020 -kilpailu on jälleen käynnissä. Ilmoittautuminen päättyy 21. syyskuuta, joten katso osallistumisohjeet ja ilmoita yhtiönne mukaan!

Lue myös: Taloyhtiön menestyksen avaimet: vantaalaisen taloyhtiön tie Suomen parhaaksi

Lue myös: Suomen parasta taloyhtiötä kehitetään kaikkien asukkaiden hyväksi

Piia Kunnas

Kirjoittaja: Piia Kunnas

Isännöintiliiton tuottajana autan Kotitalo-median lukijoita saamaan tietoa ja inspiroitumaan erilaisista taloyhtiöasumisen aiheista.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Piia Kunnas →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiöstrategia