Suomen paras taloyhtiö 2020 -kilpailu

Etsintäkuulutus! Onko teillä Suomen paras taloyhtiö?

Kilpailun teemana on tänä vuonna vastuullisuus. Suomen parhaassa taloyhtiössä vastuullisuus näkyy päätöksissä ja käytännön toiminnassa. Asioita suunnitellaan pitkäjänteisesti, ja päätöksissä huomioidaan niiden vaikutukset ympäristölle ja ihmisille.

  • Ympäristövastuu voi näkyä esimerkiksi energiatehokkaana lämmitysratkaisuna, asukkaiden energiansäästötoimenpiteinä, jätteiden määrän vähentymisenä tai vastuullisten raaka-aineiden käyttämisenä korjausrakentamisessa.
  • Sosiaalisesti vastuullisessa taloyhtiössä pidetään huolta asukkaista, vaalitaan yhteisöllisyyttä ja pyritään osallistamaan ihmisiä. Yhteistä hyvää saatetaan edistää myös naapuritaloyhtiöiden kanssa.
  • Taloudellinen vastuullisuus näkyy esimerkiksi niin, että taloyhtiön suuria kulueriä suunnitellaan pitkällä tähtäimellä ja osakkaita kuunnellen, päätökset ovat läpinäkyviä ja esteellisyysnäkökohdat on huomioitu päätöksenteossa.

Toimiiko taloyhtiönne niin, että vastuullisuus näkyy käytännössä yhdellä tai useammalla osa-alueella? Ilmoittaudu mukaan!

Ehdokkaan kilpailuun voi ilmoittaa taloyhtiön isännöitsijä, tai kuka tahansa osakas tai asukas. Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä sivun alaosasta löytyvä lomake.

Voittajataloyhtiö saa palkinnoksi 1 000 euroa käytettäväksi itse valitsemaansa yhteiseen kivaan. Lisäksi kaikki, jotka ilmoittavat kilpailuun taloyhtiön, osallistuvat 100 euron SuperLahjakortin arvontaan.

Vuonna 2019 voiton vei Asunto-osakeyhtiö Säästöpyrstö Vantaalta.

Suomen paras taloyhtiö 2020 -kilpailun säännöt

Kilpailun tarkoitus

Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin hyvän isännöinnin ja hallitustyön merkitystä. Toimiva yhteistyö isännöinnin ja hallituksen välillä parantaa asumistyytyväisyyttä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Kilpailu tuo esiin positiivisia esimerkkejä suunnitelmallisesta ja onnistuneesta taloyhtiön kehittämisestä. Kilpailu kannustaa kehittämään hallitustyötä ja isännöintiä sekä taloyhtiöitä.

Tänä vuonna kilpailussa painotetaan vastuullisuutta.

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestää Kotitalo-media, jota kustantaa Isännöintiliiton Palvelu Oy.

Osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset asunto-osakeyhtiöt.

Kilpailuaika ja kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuun voi ilmoittautua 27.10.2020 saakka.

Ilmoittautumisen voi tehdä taloyhtiön isännöintiyrityksen edustaja tai kuka tahansa osakas tai asukas.

Ilmoittautuminen tehdään verkkolomakkeella osoitteessa www.kotitalolehti.fi/parastaloyhtio.

Loppukilpailu ja tulosten julkistaminen

Loppukilpailuun päässeet finalistit julkistetaan 6.11.2020. Finaaliin valittujen taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille lähetetään tieto asiasta.

Finalisteista tehdään esittelyt, jotka julkaistaan Kotitalo-mediassa. Lopullisen voittajan valitsee raati, johon kuuluvat Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, taloyhtiöiden energiaremontteja tutkinut Aalto-yliopiston professori Sampsa Hyysalo ja markkinointijohtaja Kaika Tenovuo Lassila & Tikanojalta.

Voittaja esitellään Kotitalo-median kanavissa. Voittajayhtiön edustajien yhteystietoja voidaan luovuttaa myös muille median edustajille.

Kilpailun voittaja julkistetaan 1.12.2020 järjestettävässä virtuaalitapahtumassa. Voittajataloyhtiö saa palkinnoksi Suomen paras taloyhtiö 2020 -diplomin sekä tuhat euroa käytettäväksi yhteiseen kivaan.

Arviointiperusteet

Kilpailun finalistien valinnassa painotetaan vastuullisuutta. Taloyhtiötä kehitetään ja päätöksiä tehdään niin, että niissä huomioidaan ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja taloudellinen vastuu. Taloyhtiöllä on osoittaa konkreettisia esimerkkejä vastuullisuudesta yhdellä tai useammalla näistä vastuullisuuden osa-alueista.

  • Katuosoite, postinro ja kaupunki
  • Koko nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite