Saara Kankaanrinta: “Ydinjohtaminen lähtee omista vahvuuksista ja hyvien rutiinien opettelusta”

Kirjoittanut Taiga Häkkilä 27.12.2022
Vesa Laitinen

Saara Kankaanrinta on oppinut johtamiskokemuksen myötä arvostamaan erilaisia näkemyksiä. Hallitustyössä hyvä henki on tärkeää.

”Jokainen johtaa vahvuuksillaan -sanonta on mielestäni toimiva. Joku voi olla todella asiapitoinen, luotettava ja tasainen johtaja. Toinen taas innostuvampi ja empaattisempi. Kaikki voivat oppia tasapainottamaan omia puoliaan, mutta ydinjohtaminen lähtee omista vahvuuksista ja hyvien rutiinien opettelusta.

Johtamiskokemuksen kautta olen oppinut kuuntelemaan ja arvostamaan erilaisia näkemyksiä. Olen huomannut, että aina mielipiteet eivät mene yksi yhteen hallitustyössä, vaikka arvopohja olisikin sama. Ajattelen kuitenkin, että hallitustyötä tehdään hyvällä hengellä, eikä riitoihin pitäisi olla syytä, vaikka asioista on miten eri mieltä. Loppujen lopuksi on puheenjohtajan vastuulla, jos päätöksenteko junnaa paikoillaan. Hän pitää huolen, että asiat eivät jää vellomaan.

Hallituksen puheenjohtajana keskityn kokouksen ilmapiiriin, siihen että kaikki tulevat kuulluiksi ja päätökset tehdään. Huomaan jo kaukaa mahdolliset konfliktitilanteet. Mielestäni vaikeatkin asiat on helpompi käsitellä, jos löytyy pienikin yhteinen nimittäjä, ja yleensä se löytyy. Kaikki selviää suoraan puhumalla, mutta sitä varten tarvitaan turvallinen ympäristö. Tunneilmapiiriin on tärkeää kiinnittää huomiota ja muistaa, että henkilökohtaisuuksiin meneminen harvoin tekee hyvää. 

Mikäli taloyhtiö haluaa ottaa päätöksenteossaan ympäristöasiat paremmin huomioon, tärkeintä on ottaa askel oikeaan suuntaan ja tehdä edes yksi kestävämpi teko. Tällaisia tekoja ovat esimerkiksi aputilojen lämpötilan laskeminen, tiedon jakaminen mitatusta kulutuksesta, energiaviestinnän lisääminen, kierrätyspisteen toimivuuteen panostaminen tai vaikka pölyttäjäystävälliset piha-alueet.”

Kuka?

  • Saara Kankaanrinta, BSAG Säätiön hallituksen puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen johtokunnan varapuheenjohtaja ja kolmen yrityksen hallituksen jäsen.
  • Aiemmin toiminut itse perustamansa säätiön asiamiehenä, operatiivisena johtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi perustanut kaksi yritystä, joissa toiminut sekä toimitusjohtajana että hallituksessa.
  • Harrastaa luontoa, lukemista, taidetta ja kuntosalia. Haluaisi aloittaa salsan. 
  • Asuu omakotitalossa.

Juttuun päivitetty Kankaanrinnan titteleitä 16.1.2023.

Taiga Häkkilä

Kirjoittaja: Taiga Häkkilä

Haluan tuoda asumisen aiheita monipuolisesti esille. Toimittajana innostun erityisesti arkisista vinkeistä ja yhteisöllisistä tarinoista. Taiga Häkkilä työskenteli Kotitalo-median verkkotuottajana toukokuuhun 2023 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Taiga Häkkilä →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Taloyhtiöstrategia