Taloyhtiön kannattaa ottaa remontin ajaksi lisävakuutuksia

Kirjoittanut Merilla Kivineva 22.2.2019
Taloyhtiön kannattaa ottaa lisävakuutuksia remontin ajaksi. Kuvitus: Outi Kainiemi

Kun taloyhtiössä rakennetaan tai remontoidaan, vakuutusturvaan tarvitaan yleensä pieniä viilauksia. Usein isännöitsijä on se, joka huolehtii riittävistä vakuutuksista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus ja asukkaiden kotivakuus kattavat arjessa paljon, mutta remontin ajaksi on syytä ottaa lisävakuutuksia. Jo remonttia suunnitellessa kannattaa huomioida taloyhtiön ja hallituksen vakuutusturva. Ainakin taloyhtiön oikeusturvavakuutusta sekä hallituksen vastuuvakuutusta kannattaa laajentaa.

– Me huolehdimme, että korjaustyön aikana on voimassa myös tapaturmavakuutus. Se on asukkaiden eduksi, sillä piha-alueet ovat tapaturmariskin kannalta eri luokkaa, jos siellä on telineitä tai kaivantoja, Roihuvuoren Lämmön toimitusjohtaja Aki-Pekka Hietanen kertoo.

Usein juuri isännöitsijä huolehtii, että yhtiöllä, asukkailla ja hallituksella on riittävät vakuutukset. Isännöitsijän verkostoissa voi olla vaikkapa vakuutusmeklari, jolta saa neuvoja. Urakoitsijan vakuutukset kattavat yleensä rakennus- ja asennustyön sekä henkilö- ja esinevahingot. Lisäksi ne turvaavat usein työn kohteena olevan rakennuksen ja materiaalit.

Hietanen muistuttaa, että pieleen mennyttä asennustyötä ei voi vakuuttaa. Tämä huomataan esimerkiksi silloin, jos urakoitsija ei ole korjaamassa työtään konkurssin vuoksi. Taloyhtiön omat vakuutukset voivat kuitenkin korvata virheellisen asennuksen aiheuttamat vahingot.

Merilla Kivineva

Kirjoittaja: Merilla Kivineva

Merilla Kivineva työskenteli Isännöintiliitossa viestinnän asiantuntijana marraskuuhun 2021.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Merilla Kivineva →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Vakuutukset Vastuu