Taloyhtiöiden yhteinen julkisivuremontti toi palkinnon

11.11.2015
Kuva: Jouni Vehmanen / Maininki Kiinteistöpalvelut

Taloyhtiön yhden suurimman korjauksen, julkisivuremontin voi tehdä myös yhteistyössä naapuritaloyhtiöiden kanssa.

Neljä kaarinalaista taloyhtiötä teetti yhdessä julkisivu- ja piharemontin. Asunto-osakeyhtiöt Hovirouva, Hovikartano ja Hovipiika sekä kiinteistöosakeyhtiö Hovi-Isäntä on valittiin Kaarinan Ympäristöpalkinto 2015:n voittajaksi.

Isännänkadulla sijaitsevat talot on rakennettu 1981–1983. Niiden ulkoseinien rappaukset alkoivat varista maahan ja pihat olivat uudistamisen tarpeessa.

Yhtiöt olivat yksimielisiä siitä, että julkisivuremontti oli tarpeen. Samalla ne päättivät laittaa myös pihat kuntoon. Kaikki seinät ja ikkunat vaihdettiin, ja eristeet uusittiin. Sisäpihalle tehtiin leikki- ja oleskelualue.

Kaikkia yhtiöitä isännöi Maininki Kiinteistöpalvelut.

Ulkoseinien rappaukset alkoivat varista maahan ja pihat olivat uudistamisen tarpeessa.

Taloyhtiöt ottivat myös ohikulkijat huomioon

–Vuoden 2015 kilpailussa haluttiin palkita yhtenäinen aluekokonaisuus, jossa on toteutettu ympäristön parannustoimenpiteitä ja missä viimeistelyn jälki näkyy, raati kertoo.

–Palkitsemisen kriteereinä olivat yhteisöllinen aktiivisuus, toteutuneet ympäristön parannustoimenpiteet, viimeistelyn taso, toteutuksen omaleimaisuus sekä se, että alue muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Talot ovat näkyvällä paikalla Kaarinan keskustassa, joten talojen yhteisremontti vaikuttaa myös ohikulkijoiden viihtyisyyteen.

Kilpailun palkintona on Kultavuokko-patsas, joka sijoitetaan talojen pihaan. Kaarinan kaupunki sitoutuu myös tekemään taloyhtiöiden alueelle näiden valitseman investoinnin 5 000–10 000 eurolla.

Voittajat suunnittelevat pyytävänsä jotain, mistä ohikulkijatkin hyötyvät.

Yhteisremontit yleistyvät

Taloyhtiöt tekevät nyt entistä enemmän yhteisiä remontteja eri puolilla maata. Kun talous on tiukilla, on järkevää teettää ne yhtä aikaa.

Usein tietyllä alueella taloyhtiöt tulevat myös remontti-ikään samaan aikaan.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Julkisivu Korjaushanke