Velkainen liiketila kaatui taloyhtiön syliin, kunnes keksittiin luova ratkaisu

Kirjoittanut Mari Schildt 25.1.2019
Velkainen liiketila on muuttunut kulttuurikeitaaksi. Savonlinnalaisen As Oy Linnanhovin katutasossa toimii Kulttuurikellari, joka on maakunnan kärkihanke.

Kun liiketilan osakas meni konkurssiin, taloyhtiön katutasossa oli käytännössä arvoton tila, jota pankki ei halunnut. Tilanteeseen löytyi lopulta luova ja yhteisöllinen ratkaisu. Tilaajille

Tuleeko tästä jälleen yksi tyhjä liiketila Savonlinnan muiden tyhjien liiketilojen jatkoksi? As Oy Linnanhovissa näytti jo siltä, että 480 neliön kokoinen toimitila kerrostalon katutasossa näivettyisi niille sijoilleen.

Tila oli vaihtuville yrittäjäomistajilleen kallis omistettava, koska 1,75 vastikekerroin tarkoitti suhteellisen raskasta maksuosuutta yhtiön remonteista. Lisäksi vuonna 1940 valmistunut entinen elokuvateatteri oli monille yrityksille liian suuri ja hankalan muotoinen. Viime vuosina siinä yritti menestyä muun muassa keilahalli, mutta tuloksetta.

Keilahallin pyörittäjät halusivat painolastiksi muuttuneesta liiketilasta eroon ja myivät sen etnistä ravintolaa suunnitteleville yrittäjille. Kohta taloyhtiössä saatiin huomata, että maksut jäivät uusilta omistajilta maksamatta.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Mari Schildt

Kirjoittaja: Mari Schildt

Asunto-osakeyhtiö on ihmiselle koti, mutta kansantaloudelle se on varallisuuden ja vaurauden perusta. Harva tulee ajatelleeksi, että hyvin hoidetut taloyhtiöt takaavat esimerkiksi sen, että maan pankit saavat maailmalta varoja lainattaviksi edelleen suomalaisille. Kun me luotamme taloyhtiöihimme, meihinkin luotetaan maailmalla.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Mari Schildt →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Naapurit