Nämä jutut sinunkin kannattaa lukea taloyhtiöasumisesta – tutustu Kotitaloon maksutta

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 20.5.2020
Vuoden asiakasmediaksi valittuun Kotitaloon voi nyt tutustua maksutta kahden viikon ajan.

Asumisen arjessa mietityttävät usein aivan tavalliset aiheet: grillaussäännöt, tupakointikielto ja autopaikat. Lähitulevaisuudessa jokaisen taloyhtiöasukkaan kotiin vaikuttavat myös isot ilmiöt. Näistä kertoviin Kotitalon juttuihin voi tutustua nyt kaksi viikkoa maksutta.

Ihmiset ikääntyvät kodeissaan samaan aikaan, kun teknologian avulla ratkaistaan yhä useampia ongelmia. Asumisen arki helpottuu älykkäiden laitteiden kanssa, mutta monelle asukkaalle myös naapureiden kohtaamiset ja oman talon yhteisöllisyys merkitsevät entistä enemmän. 

Lue lisää: Taloyhtiöasuminen mullistuu lähivuosina − tätä tulevaisuus tuo koteihin 

Koronaepidemia on pakottanut useat taloyhtiöt siirtymään päätöksenteossaan digitaalisten kokousten aikaan, ja parhaimmillaan remonttipäätöksiäkin on pystytty nuijimaan etäyhteyksillä. Taloyhtiöiden saama lainoitus ja mahdollisuus toteuttaa elintärkeitä remontteja on kuitenkin monissa osissa maata vaakalaudalla. 

Lue lisää: Yksi asia on ratkaiseva taloyhtiölainan saamisessa – selvitystä vaativien asioiden lista on pitkä 

Mikä kaikki vaikuttaakaan taloyhtiöissä asuvien suomalaisten elämään uudella vuosikymmenellä? Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on koonnut vuoden 2020 megatrendit, jotka koskettavat kaikkien suomalaisten lisäksi heidän kotejaan. Kotitalon jutut tarjoavat ratkaisuja muuttuvan asumisen äärellä. Nyt kaikkia Kotitalon juttuja on mahdollisuus lukea kaksi viikkoa maksutta.

Ilmastonmuutos ja kaupungistuminen tuovat haasteita mutta myös uusia ratkaisuja

Tiesitkö, että asuminen on liikkumisen ohella isoin suomalaisten kotitalouksien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja? Ei ihme, että yhä useammassa taloyhtiössä etsitään energiatehokkaita ratkaisuja asumisen arkeen.

Aktiiviset asukkaat voivat hankkia jopa omia aurinkopaneeleita talon katolle, mutta parhaat hyödyt irtoavat koko taloyhtiön yhteisellä hankkeella. Erityisesti kuumalla vedellä lotraus ja talvikauden lämmitys painavat kotien kukkaroissa. 

Lue lisää: Energiaremontilla pienenee sekä asumisen hiilijalanjälki että lämmityslasku, mutta mikä energiaremontti oikein on? 

Ihmisten ja asumisen keskittyminen isoon kaupunkeihin heijastuu väistämättä lukuisien taloyhtiöiden tulevaisuuteen. Autioituvat kylänraitit eivät ole välttämättä kuolinisku paikkakunnan elinvoimalle, vaan taantuvien alueiden taloyhtiöt ovat löytäneet myös ratkaisuja tilanteeseen.  

Lue lisää: Mitä tehdä, kun taloyhtiössä on pysyvästi pimeitä ikkunoita? Taantuvien alueiden erityishaasteisiin on jo ratkaisuja 

Tutustu taloyhtiön ajankohtaismediaan nyt kaksi viikkoa maksutta 

Vuoden 2019 asiakasmediaksi valittu Kotitalo tarjoaa asumisen ajankohtaiset uutiset ja laajat ilmiöjutut kaikkien taloyhtiöistä ja asumisesta kiinnostuneille. Ajassa elävä verkkolehti on taloyhtiömaailman näköalapaikka, josta löydät asiantuntijoiden neuvot ja yhteiskunnalliset uutiset ensimmäisenä. 

Lue myös: Kotitalo on vuoden asiakasmedia – voittoa juhlittiin yhdessä koronaepidemiasta huolimatta 

Tutustu nyt kaksi viikkoa maksutta Kotitalolehti.fi:n sisältöihin: Tutustu ja tilaa!

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa Ilmastonmuutos Korjaushanke Taloyhtiön johtaminen