Kolme vinkkiä taloyhtiön ikkunaremonttiin – katso webinaaritallenne

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 16.9.2020
Onnistunut ikkunaremontti parantaa asuinviihtyvyyttä. Tiivin ikkunat asennettiin raumalaiseen rivitaloon. Kuva: Pihla Group / Juha Sinisalo

Ikkunaremontti vaikuttaa taloyhtiön energiankulutukseen ja asuinviihtyvyyteen, mutta miten varmistaa, että remontin jälkeenkin kotona voi surffailla kännykällä netissä? Kotitalon webinaaritallenteesta saa vinkkejä sudenkuoppien välttämiseen.

Taloyhtiössä ikkunaremontti tulee yleensä vastaan, kun rakennuksessa on eletty 30-50 vuotta. Remonttiajankohtaan vaikuttavat ikkunakarmien materiaalin lisäksi energiansäästöön ja asuinmukavuuteen liittyvät asiat sekä mahdolliset muut remontit. Ikkunat voidaan uusia erikseen tai esimerkiksi parveke- tai julkisivuremontin yhteydessä.

Lämmityslaskuja tarkasteltaessa kiinteistön heikoin kohta ilmanvaihdon jälkeen ovat ikkunat ja viemäri: niistä lämmitysenergiaa karkaa eniten harakoille. Koska ikkunoiden uusiminen pienentää asumisen hiilijalanjälkeä, remonttiin voi saada myös avustusta.

Onnistunut ikkunaremontti vähentää sisälle kantautuvan melun määrää, hallitsematonta vedon tunnetta sekä sisään pääsevän auringon paahteen määrää, joten myös asumisviihtyvyys parantuu monin tavoin.

Webinaarista vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Mistä sitten tietää, missä vaiheessa ikkunaremontti on järkevä tehdä? Entä mitä tavallisen taloyhtiön hallituksen jäsenen pitää ymmärtää U-arvoista, kun päätöstä ikkunaremontista ollaan tekemässä? Mistä ei kannata säästää? Ja miten voi varmistaa, etteivät uudet ikkunat estä mobiilidatan liikkumista?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastauksia saa Kotitalon Kolme vinkkiä taloyhtiön ikkunaremonttiin -webinaarissa.  Webinaari kestää 45 minuuttia ja sen kaupallinen kumppani on Pihla.

Maksuton webinaari pidettiin tiistaina 29. syyskuuta. Webinaaritallenteen pääset katsomaan Youtubesta tästä linkistä.

Webinaarissa äänessä ovat toimittaja Piia Kunnas Kotitalosta ja Pihlan liiketoimintapäällikkö Jani Harja.  Kaikille avoin webinaari on suunnattu erityisesti taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja aktiivisille osakkaille.

Kiinnostaako Kotitalon tulevat webinaarit? Seuraavan webinaarin aiheena ovat modernit hissit. Tilaa uutiskirje ja saat tiedon webinaareista ensimmäisten joukossa.

Aiemmat webinaaritallenteet:

Kotitalon webinaarin aiheena energiatehokkuutta ja säästöjä asumiseen – katso tallenne!

Katso webinaaritallenne: Mihin kerrostalossa kuluu kaukolämpöä ja miten kuluissa voisi säästää?

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Energia Ikkunat Korjaushanke Sisäilma