Henrik Dettmann: Tunnista oma motivaattorisi

Kirjoittanut Veera Saloheimo 30.10.2019

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann suosii pehmeää johtamista, jossa yksilöille osoitetaan arvostusta.

Johtava ajatus -palstalla eri toimialoilta tutut johtajat tuovat oman näkemyksensä taloyhtiön hallitustyöhön.

”Vaikka asun nykyään omakotitalossa, olen ollut mukana taloyhtiön hallitustoiminnassa 1980-luvulla ja 90-luvun taitteessa. Taloyhtiöissä hallituksen puheenjohtajalla ja isännöitsijällä palkattuna asiantuntijana on kannettavanaan iso vastuu.

Taloyhtiön hallituksessa työskentely rinnastuu hyvin suomalaiseen urheilutoimintaan, jossa toimitaan vapaaehtoisina järjestöissä. Mukana ei olla sen takia, että toiminnalla elätettäisiin perhe, eikä kiinni olla 24/7. Taloyhtiöissäkin vain harva on hallitusammattilainen.

Järjestötyö toisaalta eroaa taloyhtiön hallitustoiminnasta siinä, että vapaaehtoisilla ei ole omat rahat kiinni järjestöissä. On yksilökohtaista, mikä ihmistä motivoi lähtemään mukaan esimerkiksi vapaaehtoiseksi yhdistykseen. Joillekin antaminen ja auttaminen voivat toimia motivaattoreina.

Hyödyn ei aina tarvitse olla välitön, se voi olla myös välillinen. Kannattaa kysyä itseltään, mikä on oma motivaattori, ja tunnistaa se. Jos toinen yrittää tunnistaa toisen motivaattorin tämän puolesta, se on ulkoa tullutta.

Johtajan tehtävä on olla empaattinen sekä kuunnella ja huomioida ihmisiä. Tehtävässä auttaa juuri jokaisen yksilöllisen motivaattorin tunteminen. Lisäksi yksilöille tulee osoittaa arvostusta ja kiitosta – niitä voi välittää vaikka puhelinsoitolla, halauksella tai joulutervehdyksellä.

Myös tiimihengen luominen perustuu ajatukseen, että kaikille annetaan sellaista tekemistä, joka heitä motivoi. Se luo koko tiimille lisäarvoa.”

Kuka Henrik Dettmann?

  • Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja
  • Koulutus kaupalliselta alalta ja urheiluvalmennuksen parista
  • Toiminut aiemmin Saksan maajoukkueen ja Helsingin NMKY:n valmentajana
  • Luottamustehtävä kodin siivouspäällikkönä
  • Asuu omakotitalossa Kauniaisissa
  • Harrastaa lasten kasvun seuraamista, näyttelyissä käymistä, kuntoliikuntaa ja elämänviisauksien pohtimista.

Lue myös: Anna Perho: Kiire on pohjimmillaan laiskuutta

Lue myös: Jari Sarasvuo: Korjausvelka kasvaa huolestuttavaa tahtia

Lue myös: Kirsi Piha: Hyvästit vanhalle johtamiskulttuurille

Veera Saloheimo

Kirjoittaja: Veera Saloheimo

Haluan palvella lukijoita tarjoamalla kirjoituksillani vinkkejä ja hyötytietoa sujuvaan arkeen ja fiksuun taloudenpitoon taloyhtiössä. Hankalistakin ilmiöistä kerrotaan ymmärrettävällä kielellä.  

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Veera Saloheimo →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen