Kirsi Piha: Hyvästit vanhalle johtamiskulttuurille

Kirjoittanut Veera Saloheimo 28.10.2019
Kuva: Aino Huhtaniemi

Kirsi Pihan mukaan nykymaailmassa tarvitaan nopeaa ja avointa viestintää sekä ihmisten erilaisuuden hellimistä. Kerrostaloasumista hän kutsuu erilaisuuden hellimisen megatestiksi.

Johtava ajatus -palstalla eri toimialoilta tutut johtajat tuovat oman näkemyksensä taloyhtiön hallitustyöhön.

”Päätyöni Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtajana on tukea työntekijöitämme ja yritystämme asiakkaiden auttamisessa. Se tarkoittaa linjauksia, sparraamista ja tavoitteiden saavuttamista yhdessä.

Autamme yrityksiä muuttamaan viestintää ja yrityskulttuuria niin, että muutos vauhdittaisi myös liiketoimintaa. Hyvää viestintää syntyy luomalla hyvä ydin ja sen pohjalta tapa kommunikoida. Organisaation tulee luoda tavat vuoropuheluun ja tehdä tekoja, jotka todentavat sitä, mitä yritys haluaa kommunikoida.

Isoin haaste viestinnässä on usein yritysten kulttuurissa, joka ei perustu avoimuuteen vaan vanhan maailman tiedottamiskulttuuriin. Viestintää ajatellaan usein vain välttämättömänä pakkona. Viimeisten kymmenen vuoden aikana on tapahtunut iso muutos. Maailma on yhä nopeampi, ja organisaatiot rimpuilevat tässä läpinäkyvän kommunikaation ja vuoropuhelun maailmassa.

Sosiaalinen media on tapa olla ja kommunikoida, se mahdollistaa meille globaalin vuoropuhelun livenä koko ajan. Vuoropuhelun lisäksi erilaisuuden näkeminen voimavarana on välttämätöntä, jotta saadaan aikaan paras mahdollinen näkemys.

Taloyhtiö on hyvä esimerkki ”pakkoyhteisöstä”. Sitä muuttaa johonkin kerrostaloon, eikä naapureihin voi vaikuttaa. Tämä jos mikä on erilaisuuden hellimisen megatesti. Erilaisuutta on sekin, että naapuri tykkää pitää bileitä tai toisessa asunnossa koira haukkuu.

Viestintää ei voi koskaan olla liikaa. Kaikista ikävistä asioista kannattaa viestiä aina etukäteen ja monta kertaa.”

Kuka Kirsi Piha?

  • viestintätoimisto Ellun Kanojen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja
  • koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri
  • aiemmin työskennellyt poliitikkona, yrityskonsulttina, median parissa sekä kirjoittanut useita teoksia, muun muassa Äitijohtaja ja Rytmihäiriö
  • asuu kerrostalossa Helsingissä
  • harrastaa lukemista, liikkumista ja jonglöörausta.

Lue myös: Anna Perho: Kiire on pohjimmiltaan laiskuutta

Lue myös: Jari Sarasvuo: Korjausvelka kasvaa huolestuttavaa tahtia

Veera Saloheimo

Kirjoittaja: Veera Saloheimo

Haluan palvella lukijoita tarjoamalla kirjoituksillani vinkkejä ja hyötytietoa sujuvaan arkeen ja fiksuun taloudenpitoon taloyhtiössä. Hankalistakin ilmiöistä kerrotaan ymmärrettävällä kielellä.  

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Veera Saloheimo →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Viestintä