Kerrostaloasunnosta löytyi hometta, taloyhtiö toimi tilanteessa fiksusti

Kirjoittanut Laura Hyvönen 9.1.2020
Paniikki iskee helposti, jos omassa kodissa on merkkejä kosteus- tai homevauriosta. Kuva: Berry Creative

Raumalaisen taloyhtiön asunnossa oli tunkkainen sisäilma ja tapetti irtoili. Tutkimuksissa kävi ilmi, että tilanne oli paha. Osakkaiden reaktio saa isännöitsijältä kiitosta: "Esimerkillistä toimintaa." Tilaajille

Raumalaisen taloyhtiön ensimmäisen kerroksen asunnossa oli tunkkainen ilma. Siellä asunut osakas joutui tuulettamaan paljon, mutta tuloksetta.

Tästä heräsi epäily: voiko asunnossa piillä jotain vakavampaa, esimerkiksi hometta tai kosteusvaurio? Huoneistoon tehtiin tarkastus ja huomattiin, että tapettia oli irronnut kosteuden takia.

Kymmenen vuotta aikaisemmin huoneistossa oli ollut sama ongelma, jostakin oli päässyt asuntoon kosteutta.

− Korjaustapa oli silloin valittu niin, että elementtisaumoja oli korjattu ulkoa ja sisältä oli uusittu tapetit ja matot, kertoo kohteen isännöitsijä, yksikönpäällikkö Tiina Veijola Realia Isännöinnistä.

Hometta vai jotain muuta?

Arkipuheessa sisäilmaongelmat liitetään usein homeeseen. Taustalla voi kuitenkin olla laaja kirjo syitä, jotka eivät välttämättä liity homeeseen mitenkään.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Laura Hyvönen

Kirjoittaja: Laura Hyvönen

Koti taloyhtiössä on samaan aikaan yksityinen ja yhteiskunnallinen asia. Viestinnän ammattilaisena haluan, että osakkaat ja asukkaat saavat kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiöasumisesta helposti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Laura Hyvönen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Kosteusvaurio Sisäilma