Putkiremontti paljasti vesivahingot 1980-luvun taloyhtiössä – Vuotovahti ei ollut reagoinut

Kirjoittanut Janne Laitinen 15.5.2024
Kuva: Riitta Kourula

Isännöitsijä Veera Heikkilä Luumäen Isännöintipisteestä ja hankkeen valvojana toiminut Juha Inkilä pitävät luumäkeläiseen taloyhtiöön tehtyä putkiremonttia onnistuneena, vaikka ikäviltä yllätyksiltä ei vältytty. Kahden yllättävän vesivahingon korjaaminen remontin yhteydessä tuli halvemmaksi nyt kuin myöhemmin. Tilaajille

Luumäkeläisessä taloyhtiössä tehty putkiremontti on osoitus siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä voidaan selvitä urakasta kunnialla, vaikka vastaan tulisi ikäviä yllätyksiä.

Luumäen Taavetissa sijaitseva Asunto-oy Linnalantie 43 on vuonna 1984 rakennettu taloyhtiö, jossa on 23 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Yhtiöön kuuluu yksi rakennus.

Isännöitsijä Veera Heikkilä Luumäen Isännöintipisteestä kertoo, että linjasaneerausta lähdettiin tekemään taloyhtiön kunnossapitotarveselvityksen (KPTS) mukaisessa aikataulussa. Siihen oli valmistauduttu taloudellisesti jo muutaman vuoden ajan. Suunnittelu aloitettiin jo keväällä 2020, ja tarjouspyynnöt lähetettiin vuoden 2023 alussa.

– Toteutusaika oli haarukoitu vuoteen 2023. Haluttiin kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, jos tulee ongelmia ja joudutaan aikaistamaan hanketta, Heikkilä taustoittaa.

Osa osakkaista pohti, onko putkiremontti vielä ajankohtainen.

Keskustelua jatkettiin muutaman urakoitsijan kanssa. Parhaaksi valitussa tarjouksessa urakkasumma oli noin 170 000 euroa, reilusti alle alkuperäisen kustannusarvion, joka oli 250 000 euroa. Tarjoukseen eivät tosin sisältyneet vesikalusteet ja kylpyhuonesaneeraukset. Sopimus oli, että niistä urakoitsija laskuttaa tarpeen mukaan erikseen. Pääurakoitsijana oli Espit Oy.

Yhtiökokous pidettiin keväällä 2023. Heikkilän mukaan kokouksessa heräsi keskustelua siitä, tarvitseeko noin 40 vuoden ikäisiä putkia uusia.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Janne Laitinen

Kirjoittaja: Janne Laitinen

Asunto-osakeyhtiöt ovat journalistille hedelmällinen aihe. Niissä yhdistyvät human interest, talous, rakentamisen trendit ja ympäristökysymykset. Taloyhtiöt ovat koteja, yhteisöjä ja sijoitus- ja investointikohteita. Niiden verotus ja sääntely vaikuttaa monen elämään – myös allekirjoittaneen.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Janne Laitinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Kosteusvaurio Putkiremontti