Suomen paras taloyhtiö on valittu – As Oy Säästöpyrstöllä on poikkeuksellinen visio

Kirjoittanut Merilla Kivineva 11.10.2019
Suomen paras taloyhtiö 2019 on As Oy Säästöpyrstö Vantaalta Kuva: Heidi Koivunen

Suomen parhaaksi taloyhtiöksi valittiin As Oy Säästöpyrstö, joka erottui edukseen muun muassa selkeällä tulevaisuuden tavoitteella ja visiolla. Puheenjohtaja Sari Ahosen (vas.), hallituksen jäsen Tommi Pikkaraisen ja isännöitsijä Katja Pesosen johtama yhtiö haluaa olla yksi Vantaan arvostetuimmista taloyhtiöistä vuonna 2028.

– Pitkäjänteisyys, suunnitelmallisuus ja osakkaiden lisäksi myös asukkaiden kuunteleminen, luettelevat hallituksen puheenjohtaja Sari Ahonen ja hallituksen jäsen Tommi Pikkarainen keinoja, joilla tavoitteeseen päästään.

Yksi kilpailun tämän vuoden painopisteistä oli tulevaisuuden pitkäjänteinen suunnittelu. Säästöpyrstössä suunnitelmat pohjaavat asukaskyselyihin ja asiantuntijoiden tekemiin kartoituksiin. Yhtiökokouksessa hyväksytty strategia antaa suuntaviivoja päätöksenteolle.

– Strategia kertoo myös yhtiön hengestä. Annetaanko paikkojen hajota, vai ennakoidaanko? Hyvä strategia on turvallisuustekijä. Säästöpyrstö haluaa olla asumisen kärjessä ja kehittyä edelleen. Olen iloinen, että hallituksella on intoa ja tarmoa tehdä myös muutoksia, yhtiötä isännöivä Katja Pesonen Asunto Maisteri Oy:stä sanoo.

Haluamme, että Säästöpyrstö on hyvä taloyhtiö elää ja asua.

Myös tuomariston strategia-asiantuntija Anu Norros Vahanen Pro:lta kiittää Säästöpyrstön strategiaa.

– Se on tehty taloyhtiön omiin tarpeisiin. Siinä otetaan kattavasti huomioon tekniikka, talous, ihmiset ja näiden lisäksi vielä lähiympäristökin mahdollisine muutoksineen tulevina vuosina. Kaikkien asioiden pohjalta on kuitenkin muodostettu konkreettiset toimenpiteet, joiden mukaan edetä ja tehdä päätöksiä, Norros kiittää.

Ahonen, Pikkarainen ja Pesonen uskovat voiton nostavan talon arvostusta.

– Haluamme, että Säästöpyrstö on hyvä taloyhtiö elää ja asua. Voitto kannustaa meitä jatkamaan kehittämistä. Varmasti myös osakkaat ja asukkaat ilahtuvat tästä, koska tällainen yhdistää ja kertoo, mitä asuminen parhaimmillaan on. Ja voihan tämä olla valtti myös asuntokaupoilla, he pohtivat.

Tuhannen euron voittosumma aiotaan käyttää taloyhtiön yhteiseen hyvään, kenties jouluiseen puurojuhlaan.

Viestintä tavoittaa jokaisen

Strategian lisäksi palkitsemiskriteereinä oli toimiva viestintä. Säästöpyrstö sai kiitosta viestintäsuunnitelmastaan.

– Säästöpyrstön viestinnässä otetaan huomioon kaikki osakkaat ja asukkaat. Viestintä on monikanavaista aina perinteisestä ilmoitustauluviestinnästä sosiaalisen median käyttöön. Yhtiössä halutaan olla tuoreen tiedon lähteellä, perustelee raadissa ollut viestintäjohtaja Kati Laakso Motivalta.

Tuomaristo kiitti yhtiötä myös avoimuudesta. Asuminen ja hallitustyö ovat sujuvaa, kun yhtiöllä on avoin taloushallinto. Hallituksen lisäksi myös osakkailla on pääsy heille tärkeiden asiakirjojen ääreen taloyhtiösivujen kautta.

Kunniamaininta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden painottajalle

Kunniamaininnan sai turkulainen As Oy Sairashuoneenkatu 14. Se oli kilpailun ainoa yhtiö, jossa oli selkeästi huomioitu kestävä kehitys ja vastuullisuus, mistä tuomaristo antoi kiitosta. Myös yhtiön viestintäsuunnitelma, brändi ja ison kokonaisuuden katsominen kiinnittivät tuomariston huomion.

Lue lisää: Mukana yhteiskunnan muutoksissa – vastuullisuus toi kunniamaininnan Suomen paras taloyhtiö -kilpailussa

Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkisen mukaan nyt viidettä kertaa järjestetty kilpailu nostaa taloyhtiöasumisen profiilia sekä hallituksen ja isännöinnin hyvän ja toimivan yhteistyön merkitystä.

– 2,7 miljoonaa suomalaista asuu taloyhtiöissä. Julkisuudessa puhutaan usein taloyhtiöelämän ongelmista, vaikka suurin osa on tyytyväisiä asumismuotoonsa. Haluamme tuoda esille hyviä esimerkkejä suunnitelmallisesta taloyhtiön kehittämisestä, jota hallitus, isännöinti ja osakkaat ja asukkaat tekevät yhteistyössä.

Säästöpyrstön ja Sairashuoneenkatu 14:n lisäksi finaaliin pääsivät Asunto Oy Jalkarannan-Metsä (Lahti), As Oy Pusurikallio (Forssa) ja Asunto-osakeyhtiö Vallilan Pienasunnot N:o 2 (Helsinki).

Lue myös: Suomen paras taloyhtiöä 2017: Karhupuiston timantti

Suomen paras taloyhtiö -kilpailun järjestää Isännöintiliiton julkaisema Kotitalo-media. Paras taloyhtiö palkitaan joka toinen vuosi Kiinteistömessuilla. Tänä vuonna etsittiin yhtiötä, joka suunnittelee tulevaisuutta pitkäjänteisesti ja viestii esimerkillisesti.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen, Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso, Vahanen Pro:n strategia-asiantuntija Anu Norros ja Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Palkinnoksi voittajayhtiö sai kunniakirjan ja 1 000 euroa.

Merilla Kivineva

Kirjoittaja: Merilla Kivineva

Merilla Kivineva työskenteli Isännöintiliitossa viestinnän asiantuntijana marraskuuhun 2021.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Merilla Kivineva →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Taloyhtiöstrategia Viestintä