Mihin yhteys joulunpyhinä?

Kirjoittanut Meri Siippainen 19.12.2022
Anna-Kaisa Jormanainen

Joulunpyhien kiireelliset ongelmat hoitaa oma huoltoyhtiö tai viranomainen.

Taloyhtiön ongelmat eivät katso kalenteria. Putkirikko voi sattua jouluaattona tai puu kaatua myrskyssä keskelle pihaa.

– Vuodenvaihteen ongelma- ja vaaratilanteista tavallisimpia ovat vesivahingot, tulipalot, naapurien häiriköinti ja puiden kaatumiset. Tulipalon tai muun onnettomuuden sattuessa soitetaan 112. Muissa ongelmissa, kuten vesivuotojen ja puun kaatumisen kohdalla, otetaan yhteys huoltoyhtiöön. Metelöivän naapurin ovelle voi mennä itse tai hälyttää poliisin, kertoo palveluisännöitsijä Maria Haapakoski Fluxio Isännöinnistä.

Vuodenvaihteen ongelma- ja vaaratilanteista tavallisimpia ovat vesivahingot, tulipalot, naapurien häiriköinti ja puiden kaatumiset.

Ongelmien sattuessa viranomainen tai huolto ottaa tarvittaessa yhteyden isännöitsijään. Asukkaan ja osakkaan tavoitettavissa isännöitsijä ja asiakaspalvelu ovat vasta arkena.

Kiireettömien asumisasioiden hoito, kuten erilaiset asiakirjatilaukset ja varaukset, onnistuvat Fluxio Isännöinnin asiakkailla sähköisten palvelujen kautta pyhinäkin. Yhteydenottoihin palataan asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Haapakoski vinkkaa, että rauhalliset joulunpyhät takaa ennakointi. Heillä isännöinti ja hallitukset lähettävät hyvissä ajoin asukkaille joulunajan tiedotteen.

– Tiedotteessa on ohjeet kinkkurasvojen ja joulukuusen kierrättämisestä sekä paloturvallisuudesta. Lisäksi kerrotaan, mikä taho eri kysymyksissä auttaa.

Haapakosken mielestä myös hallituksilla on oikeus lomailuun. Poikkeuksen tekevät pienet taloyhtiöt, joilla ei ole huoltopalvelua. Silloin ennen lomakausia on hyvä sopia, kuka kiireelliset asiat hoitaa.

Meri Siippainen

Kirjoittaja: Meri Siippainen

Viestinnän tuottajana kirjoitan sekä Kotitalon verkkoon että printtilehteen. Työssäni tykkään aivan erityisesti kurkistella tulevaan: mitä kaikkea asuminen ja siihen liittyvät palvelut voisivat olla, jos etsimme rohkeasti uusia ratkaisuja yhdessä.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Meri Siippainen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Huolto Häiritsevä elämä Turvallisuus