Lue, miten suuren 1980-luvun taloyhtiön ilme ja asumisviihtyvyys nostettiin uudelle tasolle ikkunaremontilla

Kirjoittanut Pihla 2.10.2023
Kuva: Pihla

Suuren taloyhtiön ilme päivitettiin ikkunaremontilla yhtenäiseksi. Asumisviihtyvyyttä nostettiin tehdasasenteisilla sälekaihtimilla ja sujuvan mobiilikuuluvuuden takaavilla Antennilaseilla.

Helsingin Pasilan As Oy Hopea-Salpaan toteutettiin Pihlan kanssa ikkuna- ja oviremontti, jossa parantui niin talojen ulkonäkö kuin asumisviihtyvyyskin. Erityiskiitosta annettiin parantuneesta ilmanvaihdosta, hyvin hoidetusta projektista sekä mukavasta ja ammattimaisesta asennusryhmästä.

Alkukartoitus selvitti taloyhtiön ikkunaremontin tarpeet

Taloyhtiö otti jo heti alkukartoitukseen mukaan suunnittelijan, ikkunaremontin suunnittelun tueksi. Taloyhtiön punatiiliverhoiltuihin taloihin vaihdettiin kaikki ikkunat rappukäytäviin, asuntoihin, liiketiloihin ja kattoterassille. Samalla vaihdettiin myös parvekeovet sekä kattoterassien ikkunat ja ovet.

Asuntoja taloyhtiössä on 101 kpl, ja asennettavia ikkunoita ja ovia yhteensä 631 kpl. Remontti kesti kokonaisuudessaan puoli vuotta, ja pysyi lähes täydellisesti aikataulussa myrskysäiden aiheuttamista haasteista huolimatta.

Kokonaisuutta esiteltiin taloyhtiölle ennen toimittajavalintaa

Ennen toimittajavalintaa Pihlalta esiteltiin tuotteita ja palvelua ensin hallitukselle ja sitten vielä erikseen yhtiökokouksessa, jossa kerrottiin lisää ja vastattiin asukkaita askarruttaviin kysymyksiin tuotteista ja ikkunaremontista. Erityistoiveita remontin suhteen oli tehtaalla valmiiksi asennetut sälekaihtimet, lisääntynyt valo asunnoissa sekä parempi äänieristys. Asuntoihin asennettiin myös uudet korvausilmaventtiilit.

– Yhteistyö oli mutkatonta. Meillä oli ammattitaitoinen suunnittelija ja kun häneltä annettiin speksit ikkunatoimittajalle, meni se tosi yksinkertaisesti, toteaa taloyhtiön remontin aikainen hallituksen puheenjohtaja Teemu Kavander.

Ilme yhdenmukaistettiin ja mobiiliyhteydet saatiin jälleen sujuvaksi

Taloihin asennettiin Pihla Varma -rakenteisia ikkunoita, paloikkunoita ja Pihla Patio-parvekeovia. Ikkunoita koristaa luonteikkaat liimaristikot, joten visuaalinen ilme säilyi alkuperäisen kaltaisena. Ennen remonttia oli nähtävillä paljon asuntokohtaisia ratkaisuja erinäköisistä säleverhoista aina näköestekalvoihin. Nyt remontin jälkeen yleisilme on siisti, yhdenmukainen ja raikas.

Projekti saatettiin loppuun lähes täydellisesti aikataulussa haasteista huolimatta.

Yhdeksi tärkeimmistä kysymyksistä remontin suunnittelussa nousi myös mobiilikuuluvuuden varmistaminen. Suunnittelija oli valistanut uusien energiatehokkaiden ikkunoiden läpäisevän huonommin mobiilisignaalia, ja kokemuksia ikkunaremontin jälkeisestä huonontuneesta kuuluvuudesta oli kantautunut hallituksen korviin jo aikaisemmin. Antennilasi ratkaisuna vakuutti taloyhtiön väen, eikä asunnoissa olekaan remontin jälkeen todettu selkeää kuuluvuuden huonontumista.

Ikkunaremontti yhtenäisti ja raikasti 101 asunnon taloyhtiön ilmeen.

Aktiivinen kanssakäyminen asennuksen aikana vakuutti asukkaat

Asennusryhmän aktiivinen ote ja avoin kanssakäyminen asukkaiden kanssa sai kiitosta projektin aikana ja sen jälkeen. Asukkaat tiedustelivat toisinaan asennuksen etenemisestä asennusryhmän tavatessaan ja asennusryhmä otti aina aikansa vaihtaakseen muutaman sanan asukkaiden kanssa. Tämä herätti luottamusta ja ilahdutti asukkaita remontin keskellä.

Projektin selkeä suunnitelma ja järjestelmällinen eteneminen tuotteita asentaessa helpotti taloyhtiön arkea jokaisen asukkaan tietäessä, missä kohtaa projektia mennään ja milloin oman asunnon vuoro tulee olemaan. Ammattimainen ote ja kokemus takasivat sen, että suuren taloyhtiön ikkunaremontissa pysyttiin budjetissa ja projekti saatettiin loppuun lähes täydellisesti aikataulussa haasteista huolimatta.

Ikkuna- ja oviremontin vaikutukset yllättivät positiivisesti

Katso videolta, miten taloyhtiön puheenjohtaja kuvailee ikkunaremontin positiivisia vaikutuksia ja Pihlan sekä taloyhtiön mutkatonta yhteistyötä remontin aikana.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Ikkunat