Pölisevä katupöly äkkiä pois taloyhtiön pihalta

Kirjoittanut Marina Furuhjelm 23.4.2013

Sulaneet lumet jättävät jälkeensä kasoittain hiekoitussepeliä. Jokakeväinen riesa pöllyää inhottavasti tuulessa, tunkeutuu lenkkareihin ja tekee asvaltista liukkaan. Kenen tehtävä on siis huolehtia katupölyt pois taloyhtiön pihalta?

Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin on huolehdittava, että taloyhtiön piha ja taloyhtiön tontin kohdalla oleva katu ovat puhtaita, kun lumet ovat sulaneet. Käytännössä hallitus siirtää kiinteistön huoltotehtävät sopimuksella kiinteistönhuoltoyritykselle. Isännöinti laatii sopimuksen huoltoyrityksen kanssa.

Varsinaisen lakaisutyön tekee kiinteistönhuoltoyritys. Hallituksen ja isännöinnin tehtäväksi jää valvoa, että sopimuskumppani noudattaa sovittuja ehtoja.

Puhdas asvaltti on muuten selvä kevään merkki, eikö vaan?

Marina Furuhjelm

Kirjoittaja: Marina Furuhjelm

Maria Furuhjelm työskenteli Isännöintiliitossa lakiasiantuntijana vuoteen 2015 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Marina Furuhjelm →

2 kommenttia

  1. Huomenta!
    Sijoitan kiinteistön huoltoon tämän kysymyksen: Jos kerrostaloyhtiössä on katsottu tarpeelliseksi korjata salaojat, ja korjauksen vuoksi 1. kerrosten aidattu patio joudutaan purkamaan.
    Joissakin on osakkaan laittamia istutuksia ja laatoituksia. Mille tasolle yhtiö on velvollinen ennallistamaan ko. patiot? Perustasosta yhtiössä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

    1. Marina Furuhjelm on siirtynyt Isännöintiliitosta Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n.

Kommentointi on suljettu.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Hiekotus Huolto Piha