Naapurin remontti yhdisti meitä

Kirjoittanut Reetta Yrttimaa 11.6.2019

Eräänä päivänä taloyhtiömme Facebook-ryhmään tupsahti viesti seinänaapuriltamme. Hän kertoi aloittavansa pian laajan keittiöremontin ja pahoitteli etukäteen aiheuttamaansa häiriötä. Rintalastaani hiipi heti pieni ahdistus ja ärsytys. Keittiöremontista aiheutuisi vähintäänkin meluhaittaa.

Mieleni muuttui kuitenkin nopeasti. Naapuri nimittäin raportoi remontin etenemisestä jatkuvasti Facebookissa ja WhatsAppissa. Hän kertoi, minkä firman he olivat valinneet ja millä kriteereillä. Siitä syntyi vilkasta keskustelua, ja naapurusto vinkkasi toisilleen hyvistä remonttifirmoista.

Naapuri raportoi myös yksityiskohtaisesti remontin etenemisestä. Hän kertoi päivittäin, mikä on päivän tavoite ja millaista häiriötä se minäkin päivänä aiheuttaa. Välillä hän harmitteli eteen tulleita yllätyksiä ja takapakkeja ja ilmoitti myös, että flunssa yllätti ja tänään ei tapahdu mitään. Remontista tuli naapureiden yhteinen projekti, joka lähensi meitä. Porauksen äänetkään eivät häirinneet, kun tiesi mistä ne johtuvat ja kauan ne kestävät.

Uskomatonta, miten lähtökohtaisesti ikävä asia voi hyvän tiedottamisen ansiosta parantaa naapurihenkeä ja taipua kaikkia hyödyttäviksi vinkeiksi.

Reetta Yrttimaa

Kirjoittaja: Reetta Yrttimaa

Suomalainen taloyhtiö on maailman mittakaavassa ainutlaatuisen hieno järjestelmä, jossa korostuu yhdessä tekemisen voima. Isännöintiliiton kehitysjohtajana haluan olla edistämässä entistä parempaa asumista ja toimivampaa taloyhtiöelämää.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Reetta Yrttimaa →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Naapurit Viestintä