Ismo Isännöitsijän työpäivä – tätä isännöitsijä muun muassa tekee

Kirjoittanut Marina Furuhjelm 24.4.2012

Ismo Isännöitsijällä on juuri nyt meneillään kevään kiireisin yhtiökokousaika. Ismon työpäivä koostuu yhtiökokousten pöytäkirjojen kirjoittamisesta, yhtiökokouskutsujen laatimisista ja tarkastamisesta sekä tietenkin yhtiökokouksista, joita on kiireisimpänä aikana maanantaista torstaihin.

Muitakin töitä on silti tehtävä. Ismon on muun muassa pidettävä yhteyttä urakointi- ja suunnitteluyrityksiin ja osallistuttava saneeraussuunnitelmien ja aikataulujen tekoon. Onneksi Ismolla on tarkasti aikataulutettu ja puhelimeen synkronoitu kalenteri apunaan.

Tänään työpäivä alkaa yhtiökokouskutsun tarkistamisella. Päätettäväksi tulevat lakiasiat on oltava kokouskutsussa oikein. Kiinteistösihteeri Kikka postittaa yhtiökokouskutsut Ismon puolesta. Seuraavaksi Ismo kirjoittaa puhtaaksi edellisen illan yhtiökokouksen pöytäkirjan ja lähettää sen eteenpäin tarkistettavaksi yhtiökokouksen puheenjohtajalle ja pöytäkirjan tarkastajille. Vasta tämän jälkeen Ismo ehtii tarkistaa sähköpostinsa. Isännöitsijän työ on kiireistä, eikä kaikkiin sähköposteihin ehdi vastaamaan heti.

Lounaan jälkeen Ismo lähtee tarkistamaan erään asiakastaloyhtiön ulko-oven, joka on rikottu tahallaan viikonloppuna. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja esittelee Ismolle vahingot, sillä Ismon on esitettävä vaatimuksia vahingon aiheuttajalle. Matkalla takaisin toimistolle Ismo ehtii hoitaa työpuheluita.

Loppupäivän Ismo kerää tarkastuslistan avulla erään taloyhtiön tilintarkastuksen liitteineen ja vie asiakirja- ja mappipinon yrityksen Teuvo Tilintarkastajalle. Illalla Ismolla on vielä yhtiökokous yhdessä mukavassa asiakastaloyhtiössä.

Isännöitsijä tekee harvoin yksin työtä. Isännöitsijän tukena ovat:

  • Kiinteistösihteeri vastaa asiakaspalvelusta
  • Kirjanpitäjä hoitaa rahaliikennettä ja tekee tilinpäätöksiä
  • Tekninen ryhmä tutkii vahinkotapaukset ja tilaa tarvittavat henkilöt korjaamaan viat
  • Nettitukihenkilö vastaa tietotekniikan toimivuudesta ja opastaa tarvittaessa
Marina Furuhjelm

Kirjoittaja: Marina Furuhjelm

Maria Furuhjelm työskenteli Isännöintiliitossa lakiasiantuntijana vuoteen 2015 asti.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Marina Furuhjelm →

2 kommenttia

  1. Pöytäkirjojen ajankohtaisuus! Nykyisissä yhtiöissä missä olen mukana isännöillillä tuntuu olevan liian paljon tekemistä.tullaan ja mennään eikä tunnu oikein vakuuttavalta mihin ollaan menossa.Aikananaan sopimusjuridiikan kurssilla opetettiin että kokuspöytäkirjat pitää olla tehtynä “kohtuullisessa”ajassa ,että kaikki voivat olla varmoja ja muistavat asiat niinkuin ne on kokouksessa sovittu.Artikkelissa mainittu isännöitsijän työpäivä kertomus oli mielestäni oikein että aamulla kirjoitti edellisen illan kokouspöytäkirjan ja vasta sitten hyökkää muihin asioihin jollei nyt jokin muu valtava mullistus vaadi muuta.Edelleenkin painotan sitä että isännöitsijän on oltava aidosti kiinnostunut hoitamansa taloyhtiön asioista eikä vain firmansa liike vaihdon kasvattamisesta.Tehdä ehdotuksia hallitukselle talon hoitoa edistävistä asioista ym. VpuIma

    1. Kiitos hyvästä kommentista! Olen kanssasi samaa mieltä.

Kirjoita kommentti

Hienoa että haluat jakaa omia kokemuksiasi. Pysy kuitenkin asiallisesti asiassa. Karsimme etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhtiökokous