Huomenta taloyhtiön hallituksen kokouksesta!

Kirjoittanut Kaisa Leiwo 9.12.2014

Yhä useammassa taloyhtiössä pidetään hallituksen kokoukset aamulla tai lounaskokouksena. Asiat käsitellään tunnissa, korkeintaan puolessatoista ja illat jäävät vapaiksi perheille ja harrastuksille.

Kokemukset ovat olleet pääsääntöisesti hyviä: osallistujat ovat virkeitä, asioiden käsittely tehokasta ja kokoukset saadaan kaikin puolin hoidettua sujuvasti ja joutuisasti.

Lasketaanpas: Jos yhdellä isännöitsijällä on isännöitävänään esimerkiksi 20 taloyhtiötä, joista jokaisen hallitus kokoontuu joka toinen kuukausi eli kuudesti vuodessa, tekee tämä jo 120 kokousta. Tähän päälle tulevat vielä yhtiökokoukset, korjaushankkeisiin liittyvät kokoukset, työmaapalaverit yms.

Mikäli kaikki kokoukset pidetään iltaisin, tarkoittaa se helposti työiltaa vuoden joka ikinen maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai. Se tarkoittaa myös hyvästejä normaalille perhe-elämälle, harrastuksille, lasten joulujuhlille ja paljolle muulle. Onko ihme, jos joskus väitetään, että nuoriso vieroksuu isännöintialaa?

Iltakokoukset ja niiden rasittavuus nousevat jatkuvasti esiin kun puhutaan isännöintityössä jaksamisesta ja nuorten houkuttelemisesta alalle. Todennäköisesti myös hallituksiin olisi helpommin houkuteltavissa nuoria ihmisiä jos kokoukset pidettäisiin muulloin kuin iltaisin. Olisiko aika tehdä jotakin asialle?

Suurin osa meistä vie autonsa, hampaansa, hiuksensa ja silmänsä huoltoon työaikana. Asunto-osakkeet ovat niin merkittävä osa useimman varallisuutta, että ehkä niidenkin huoltoon voisi käyttää tunnin kallisarvoista työaikaa.

Kokeilkaa rohkeasti uusia tapoja ja ajankohtia kokoustaa! Suurin osa meistä juo kuitenkin aamukahvit ja syö lounaan – voisiko samalla pitää hallituksen kokouksen?

Kaisa Leiwo

Kirjoittaja: Kaisa Leiwo

Kaisa Leiwo työskenteli Isännöintiliiton johtajana vuoteen 2017.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Kaisa Leiwo →

1 kommentti

  1. Olisiko isännöintialalle sitten paljon tunkua jos kokoukset pidettäisiin kello 7-8 välillä aamulla? Tai 6-7 ennen töiden alkua?

    Lasketaanpa toisinpäin. Jos jokaiseen hallitukseen kuuluu keskimäärin 4 henkilöä ja kokouksia on se 120 vuodessa, tarkoittaisi se 480 henkilötyötunnin uudelleenjärjestelyä jokaista kokoustuntia kohden.

    Aika harva tekee töitä nykyään virka-aikaan 8-16, joten myös iltakokouksissa on monilla hallituksen jäsenillä järjestelemistä.

    Aika harvalla se auton, hampaiden, hiusten tai silmienhuoto on työaikaa. Kyllä sitä päivää sitten jatketaan jommasta kummasta päästä jos työpäivä näiden takia keskeytetään.

    Isännöitsijöiden pitäisi tulla nykyaikaan ja kehittää ja tarjota enemmän ajasta ja paikasta riippumattomia kokousmahdollisuuksia. Minä tiedän vain yhden is-toimiston, joissa nämä ovat arkipäivää.

Kommentointi on suljettu.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Kokoukset Taloyhtiön johtaminen