Kuka vastaa taloyhtiön remonttiviestinnästä?

Kirjoittanut Taiga Häkkilä 29.5.2023
Anna-Kaisa Jormanainen

Mitä enemmän taloyhtiön remontista viestitään, sitä tyytyväisempiä osakkaita yhtiössä asuu.

Taloyhtiön suuremmista remonteista osakkaille tiedottaminen on yleensä isännöitsijän ja urakoitsijan vastuulla.

– Jos kyseessä on iso hanke, urakkaneuvotteluissa sovitaan urakoitsijan vastuulle kuuluvista tiedottamisasioista. Näitä voivat olla muun muassa urakan eteneminen ja toimenpiteet, joita osakkailta vaaditaan, Retta Isännöinnin kehitysasiantuntija Mari Stagnäs kertoo.

Isännöitsijä taas hoitaa usein tiedottamisen osakkaille, jotka eivät asu taloyhtiössä.

Jos kyseessä on iso hanke, urakkaneuvotteluissa sovitaan urakoitsijan vastuulle kuuluvista tiedottamisasioista.

Pääsääntöisesti urakoitsija suosii remonttitiedottamisessa perinteisiä viestintäkanavia, kuten ilmoitustaulua ja paperisia tiedotteita. Isännöintitoimistot voivat hyödyntää myös sähköisiä kanavia, kuten taloyhtiön sivuja ja sähköpostia.

– Hyvä remonttitiedottaminen on ajantasaista ja sitä tapahtuu mahdollisimman paljon. Harvoin tulee palautetta siitä, että olisi tiedotettu liikaa. Tiedottamisessa kannattaa vastata aina kysymyksiin: mitä, missä, milloin ja miksi.

Epäonnistunut remonttiviestintä voi johtaa reklamaatioihin ja ennen kaikkea asukkaiden mielipahaan ja asumisen vaikeutumiseen.

Hyvä remonttitiedottaminen on ajantasaista ja sitä tapahtuu mahdollisimman paljon.

Stagnäs muistuttaa, että remonttiviestinnän onnistumisen kannalta on tärkeää ottaa viestinnän vastuunjako ajoissa puheeksi.

– Hyvä remonttiviestintä vaatii urakoitsijalta resursseja. Tiedottamista miettiessä kannattaa myös pohtia, millä kielellä tiedottaminen hoidetaan. Pelkästään suomeksi tiedottaminen ei aina ole riittävää.

Remontti aiheuttaa usein melua, muista siis viestiä huoneiston korjaustöistä naapureille

Taiga Häkkilä

Kirjoittaja: Taiga Häkkilä

Haluan tuoda asumisen aiheita monipuolisesti esille. Toimittajana innostun erityisesti arkisista vinkeistä ja yhteisöllisistä tarinoista. Taiga Häkkilä työskenteli Kotitalo-median verkkotuottajana toukokuuhun 2023 asti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Taiga Häkkilä →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Viestintä