Remontti aiheuttaa usein melua, muista siis viestiä huoneiston korjaustöistä naapureille

Kirjoittanut Laura Hyvönen 29.4.2020
Remontti aiheuttaa melua, joten on kohteliasta kertoa siitä etukäteen ainakin lähimmille naapureille

Ennen remontointia osakkaan pitää tehdä remontti-ilmoitus isännöintiyritykselle. Kun remontti alkaa, on tärkeää viestiä siitä muille taloyhtiöissä asuville.

Kun taloyhtiössä puhutaan remonttiviestinnästä, päädytään usein pohtimaan putkiremontin tai muun suuren korjaushankkeen kokonaisviestintää. Asunnossa jos toisessa tehdään kuitenkin myös erilaisia huoneistokohtaisia korjauksia ja päivityksiä, jolloin remontti saattaa aiheuttaa melua ja haittaa ainakin seinänaapureille.

Osakkaiden remonteissa tärkeää on asianmukaisen remontti-ilmoituksen toimittaminen isännöintiyritykselle. Monesti tämä on se vaihe, johon asunnon omistaja satsaa, ja kun lupa heltiää, saapuvat remontoijat sisään.

Lappu ilmoitustaululla ja muita tapoja remonttiviestintään

Kun oman huoneiston remontti alkaa, on siitä tarpeen viestiä siinä missä suurista taloyhtiön remonteistakin.

Perinteinen mutta toimiva tapa on lappu rappukäytävän ilmoitustaululla. Jos suunnitelmissa on suurempi kunnostus, kuten kylpyhuoneen remontointi, voi olla paikallaan sujauttaa lappu myös lähimpien naapureiden luukusta. Tällainen remontti aiheuttaa varmasti melua, mutta viestin ansiosta naapurit tietävät varautua porauksen tai piikkauksen ääniin.

Jos taloyhtiössä on käytössä esimerkiksi osakkaiden ja asukkaiden Whatsapp- tai Facebook-ryhmä, kannattaa remonttisuunnitelmista ja remontin kestosta kertoa avoimesti myös siellä. Hallituksen ja isännöinnin on osaltaan hyvä muistuttaa osakkaita huoneistoremontin viestinnästä.

Melua aiheuttavaa remonttia ei saa lähtökohtaisesti tehdä asunnoissa pyhäpäivisin eikä öisin. Remontti kuuluu kuitenkin normaaliin taloyhtiöelämään, eikä sitä voi mahdollisista häiriöistä huolimatta tietenkään kieltää.

Lue lisää: Osakas, ethän ryhdy remonttiin suin päin? Muista muutostyöilmoitus, valvonta ja tarkastukset

Lue lisää: Suunnitelmissa asunnon remontointi? Kokosimme viisi vinkkiä osakkaan remonttiin

Isännöintiliiton ohje: Osakas, näin ilmoitat remontista oikein

Laura Hyvönen

Kirjoittaja: Laura Hyvönen

Koti taloyhtiössä on samaan aikaan yksityinen ja yhteiskunnallinen asia. Viestinnän ammattilaisena haluan, että osakkaat ja asukkaat saavat kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiöasumisesta helposti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Laura Hyvönen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Huoneisto Naapurit Viestintä