Yhtiövastikkeissa nousupainetta – hyödynnä hyvät keinot pitää asumiskulut kurissa

Kirjoittanut DNA 2.3.2023
Kuva: DNA

Taloyhtiöissä paineet yhtiövastikkeen nostoon ovat kovat. Mitä on tehtävissä viihtyvyyden kärsimättä? DNA Netti taloyhtiösopimus mahdollistaa merkittävää säästöä asumiskustannuksissa.

Taloyhtiöissä paineet yhtiövastikkeen nostoon ovat kovat. Mitä on tehtävissä viihtyvyyden kärsimättä? DNA Netti taloyhtiösopimuksella mahdollistaa asukkaille merkittävää säästöä asumiskustannuksissa. Nettiyhteys on kuin vesi tai sähkö, asukkaat tahtovat maksaa vain siitä, mitä käyttävät. On vastuullista ja kustannustehokasta, että taloyhtiön tarjoaman hyvän perusnopeuden lisäksi kukin saa halutessaan valita itselleen sopivimman lisänopeusvaihtoehdon.

Nettiyhteyden saa usein myös sellaisiin taloyhtiöihin, joihin kiinteä verkko ei ylety.

Asukkaiden nettitarpeet vaihtelevat asunnosta toiseen. Taloyhtiönetin ansiosta jokainen voi hankkia omaan kotiin ja kukkarolle sopivan lisänopeuden rahanarvoiseen hintaan. DNA Nettiin taloyhtiösopimuksella kuuluu aina perusnopeus (esimerkiksi 25 Mbit/s), joka sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Sen päälle jokaiseen asuntoon on tilattavissa lisänopeutta edulliseen hintaan, aina 1000 megaan asti.

Taloyhtiösopimuksen ansiosta lisänopeus on asukkaille parhaimmillaan jopa puolet edullisempi kuin vastaava nettiliittymä ilman taloyhtiösopimusta. Siispä asukkaat voivat valita itselleen sopivan nopeuden järkevään hintaan, eikä kukaan maksa turhasta. Esimerkiksi 400 megan nettiliittymä maksaa asukkaalle 19,90 €/kk, kun käytössä on taloyhtiösopimus. Ilman sopimusta sama yhteys maksaisi 44,99 €/kk. Toisin sanoen kuluja saa leikattua viihtyvyydestä tinkimättä.

Miten taloyhtiönetti hankitaan? Pelkkä sopimuksen päivittäminen voi riittää

DNA:n nettipalvelut käyttävät kaapeli-, ethernet- tai kuituverkkoa. Jos taloyhtiössä on jo käytössä DNA kaapeli-tv-sopimus, kiinteistön tekniikka on ajan tasalla myös taloyhtiönettiä varten. Silloin netin hankkiminen käy helposti nykyistä sopimusta päivittämällä. Asian edistämiseksi tarvitaan vain yhtiökokouksen enemmistöpäätös. Jos sen sijaan puuttuva tekniikka täytyy rakentaa, operaattori vastaa siitä aiheutuvasta työstä. Taloyhtiölle ei koidu ylimääräistä vaivaa tai kuluja.

Nettiyhteyden saa usein myös sellaisiin taloyhtiöihin, joihin kiinteä verkko ei ylety. Saatavuudelle ei ole merkitystä sillä, onko yhteyden loppupää valokuitua vai kaapelitelevisiolle tehty koaksiaalikaapeli; sama nopeus saadaan molemmilla. Samat nopeudet saadaan myös riippumatta siitä, onko taloyhtiön sisäverkko valokuitua vai antennikaapelia. Valittavana on kattava valikoima netin eri nopeuksia.

Kiinnostuitko? Edullisemmat asumiskustannukset ja jopa gigan nettinopeudet voivat olla vain sopimuksen päivittämisen päässä. Homma hoituu ilman uusia investointeja, eikä nosta taloyhtiön kustannuksia.

DNA taloyhtiönetti on saatavilla vähintään 15 huoneiston taloyhtiöille DNA:n toimialueella.

Tutustu DNA Taloyhtiönettiin ja pyydä tarjous!

ps. Tunnetko jo Wattisen?

Älyteknologia lämmityksen apuna

Lämmityskustannukset ovat merkittävä osa taloyhtiöiden hoitovastiketta. Kun energiaa kuluu vähemmän, säästyy myös rahaa taloyhtiöltä ja sitä kautta osakkeenomistajilta. Taloyhtiöt asukkaineen voivat vaikuttaa vastikkeisiin optimoimalla lämmityksen käyttöä. Tässä auttaa DNA:n älylämmityspalvelu Wattinen.

Lue mielenkiintoinen artikkeli, miten taloyhtiö pudotti kaukolämmön tarvetta.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Palvelut Yhtiövastike