Yhtiökokouksessa kannattaa panostaa kokoustilaan

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 6.3.2019
Kuva: Aleksi Poutanen

Yhtiökokoukseen kannattaa panostaa, jotta osallistujia saadaan paikalle. Aarno Lyytisen taloyhtiössä yhtiökokous pidettiin hotellissa, johon järjestettiin kyydityskin, jotta jokainen halukas pääsi mukaan päätöksentekoon.

Yleinen harhaluulo on, että yhtiökokous täytyisi järjestää taloyhtiön tiloissa. Näin ei kuitenkaan ole, ja usein onkin fiksua pitää kokous toisaalla: harvassa taloyhtiössä on tarpeeksi suuria ja viihtyisiä tiloja suurelle kokoukselle. Hämärä kellari tai ahtaat kerhotilat eivät houkuttele osallistujiakaan.

Vaihtoehtoja voi etsiä esimerkiksi läheisen koulun auditoriosta, kahvilan kokoustilasta tai mistä tahansa paikasta, joka on tarpeeksi suuri, mukava ja helposti saavutettavissa ja jossa on edellytykset kokouksen pitämiselle esimerkiksi tekniikan puolesta.

Näin tehtiin helsinkiläisessä Asunto Oy Kivisaarentiessä nelisen vuotta sitten, kun edessä oli suuria korjauksia. Yhtiössä tiedettiin, että tärkeään yhtiökokoukseen saapuu ennätysmäärä osakkaita. Yli viidensadan asunnon yhtiössä tämä tarkoitti, että myös kokoustila piti valita huolella.

– Kokouksemme ovat yleensä läheisen lukion tiloissa, mutta silloin varasimme Hotelli Rantapuiston suuren auditorion, hallituksen puheenjohtaja Aarno Lyytinen toteaa.

Auditoriossa ja väljissä aulatiloissa oli helppo tarkistaa läsnäolijat ja jakaa äänestysliput. Non-stop-bussikuljetus kyyditti osakkaita taloyhtiöstä hotellille ja takaisin ja paikalle saapuikin yli kolmesataa osallistujaa. Kustannus osallistujaa kohti jäi hyvin kohtuulliseksi, ja etenkin varttuneet osakkaat kiittelivät kätevää kyytiä. Samalla todettiin, ettei mittava joukko olisi mahtunut lukion saliin.

– Voin suositella tätä toimivaa tapaa muillekin. On hienoa asua yhtiössä, jossa ollaan innovatiivisia tällaisessakin asiassa, Lyytinen kiteyttää.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhtiökokous