Varainsiirtoveron voi ilmoittaa sähköisesti myös omatoimisissa asuntokaupoissa

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 18.2.2019

Nyt myös omatoimikaupoista voi tehdä varainsiirtoveroilmoituksen sähköisesti.

Asunnon ostaja saa omistuksensa merkityksi taloyhtiön osakeluetteloon esittämällä vastaanottokuittauksella varustetun varainsiirtoveroilmoituksen asuntoyhteisölle, käytännössä isännöintiyritykselle. Kun ilmoituksen varainsiirtoverosta tekee sähköisesti, sitä ei tarvitse käydä erikseen leimauttamassa verotoimistossa.

Aikaisemmin vain kiinteistönvälittäjä on voinut tehdä sähköisesti varainsiirtoveroilmoituksen. Nyt sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen käyttö laajenee myös omatoimisiin kauppoihin eli kauppoihin, jotka tapahtuvat ilman kiinteistövälittäjää.

Asunnon ostaja maksaa varainsiirtoveron, tunnistautuu suomi.fi-palveluun, täyttää sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen ja tulostaa siitä vastaanottokuittauksen.

Tulostettu vastaanottokuittaus riittää

Sähköistä ilmoittamista on laajennettu myös uudiskohteiden varainsiirtoverosta ilmoittamiseen. Vastaanottokuittaus sisältää ilmoituksella ilmoitetut tiedot sekä ilmoituksen vastaanottoajan ja -numeron. Tulostettu vastaanottokuittaus on todistus sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen lähettämisestä Verohallintoon. Sen esittämällä ostaja saa merkinnän osakeluetteloon, eikä erillistä leimaa verotoimistosta tarvita.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa Verot