Mitä kylmävarastosta voi remontoida?

Kirjoittanut Tuomas Lehtonen 25.4.2019
Kylmävarastosta remontoitiin autopnrenkaiden säilytyspaikka Kuva: Päivi Karjalainen

Kokkolalaisessa taloyhtiössä kyllästyttiin asukkaiden yhteisen kylmävaraston epäjärjestykseen. Nyt tilassa kohoavat puiset hyllyt, sillä tilasta tehtiin rengasvarasto.

As. Oy Kokkolan Merihelmessä on asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettu kylmävarasto. Aikoinaan taloyhtiössä oli tehty päätös, että varastossa säilytettäisiin potkukelkkoja, pulkkia, pihanhoitovälineitä ja autonrenkaita. Renkaita kertyi varastoon kuitenkin ajan myötä paljon, ja ne olivat epäjärjestyksessä,

– Talossamme asuu osaava kirvesmies, joten annoimme hänelle tehtäväksi suunnitella rengashyllyt kahdelle vastakkaiselle seinälle. Samalla teetimme päätyseinille telineet potkureille ja pihanhoitovälineille, Merihelmen hallituksen puheenjohtaja Ulf Sjöwall kertoo.

Autonrenkaat järjestykseen

Timpuri Antero Lehto suunnitteli kaksi kolmikerroksista rengashyllyä, joiden jokaiselle tasolle mahtuu neljä rengassarjaa. Kaikkien 17 asunnon käyttöön saatiin yksi lokero. Lisäksi jäi tilaa vielä useamman kakkosauton renkaille.

Taloyhtiössä ollaan ratkaisuun tyytyväisiä. Varasto pysyy järjestyksessä, omia renkaita ei tarvitse nostella toisten rengassarjojen takaa ja renkaat säilyvät parempina.

– Rahaakin säästyy, kun vertaa rengashotellien säilytyshintoihin. Hankintahinnaltaan hyllyt olivat edullinen ratkaisu, noin tuhannen euron luokkaa, Sjöwall lisää.

Tuomas Lehtonen

Kirjoittaja: Tuomas Lehtonen

Asumisella on valtavan suuri merkitys meidän kaikkien elämään. Hyvä asuinympäristö edistää ihmisen hyvinvointia ja onnellisuutta. Kodeissa on myös kiinni valtaosa suomalaisten varallisuudesta. Toimittajana haluan olla välittämässä tietoa, jonka avulla Kotitalon lukijat voivat kehittää omista taloyhtiöistään yhä viihtyisämpiä, turvallisempia ja vetovoimaisempia asuinympäristöjä.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Tuomas Lehtonen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Korjaushanke Turvallisuus