Näin varmistat, että taloyhtiön katto kestää kaikki vuodenajat

Taloyhtiön katon huollon ja tarkastuksen hoitaa ammattilainen. Kuva: Kattotutka

Myrskyjen ja sateiden lisääntyessä taloyhtiön katto on kovilla. Kotitalon maksuttomassa webinaaritallenteessa kuullaan, miten vesikatto pidetään kunnossa ja kuinka vastuu jakautuu.

Kuka on viimeksi käynyt teidän taloyhtiönne katolla? Myrskyt ja sateet koettelevat suomalaisia rakennuksia vuodenajasta riippumatta, mutta yksi osa taloyhtiöstä saattaa jäädä vaille säännöllistä tarkastusta.

Katto vastaanottaa kaiken taivaalta satavan niin lumena kuin vetenä, ja sen kunnossapito on muiden rakenteiden tavoin taloyhtiön vastuulla. 

Kotitalon 18. elokuuta 2021 pidetyssä webinaarissa käsitellään taloyhtiön vesikaton ylläpitoa pähkinänkuoressa. Kattotutkan asiantuntija kertoo, miksi katon kunnosta kannattaa olla kiinnostunut ja mitä vaaranpaikkoja kattoon liittyy.

Samalla pohditaan, onko taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelma eli PTS kunnossa myös katon osalta.  

Katolle kiipeää vain ammattilainen 

Taloyhtiössä voi herätä houkutus käydä tekemässä katon huolto- ja korjaustöitä edullisesti osakasvoimin. Katolle kiipeämiseen liittyy kuitenkin turvallisuusriskejä, ja onnettomuuden sattuessa vastuu voi langeta hallitukselle. Webinaarissa kuullaankin, miksi kattotyöt kannattaa jättää suosiolla ammattilaisille ja miten kattotöiden vastuunjako menee. 

Taloyhtiöiden hallitukset saavat webinaarista mukaansa tarpeellista kattotietoa päätöksenteon tueksi. Webinaarin kaupallinen kumppani on Kattotutka, ja webinaaritallenteen kesto on noin 45 minuuttia. 

Webinaarissa aiheesta kertoo Kattotutkan Tampereen aluepäällikkö Jyri Pitkänen. Hänen kanssaan keskustelemassa on Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo

Jos haluat saada tiedon Kotitalon seuraavasta kaikille avoimesta ja maksuttomasta webinaarista ensimmäiset joukossa, tilaa Kotitalon uutiskirje tästä.

Webinaarin kumppanina

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Katto Korjaushanke