Tamperelaisyhtiössä tehdään kolme remonttia kerralla

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 6.3.2019
Salla-Mari Nikkanen on ollut halloituksen puheenjohtajana vaikeissakin paikoissa, mutta isoja onnistumisiakin on tullut. Kuva: Marjaana Malkamäki

Salla-Mari Nikkanen ohjastaa ikääntyvää tamperelaista kerrostaloyhtiötä, jossa on tehty reilussa vuodessa kolme mittavaa remonttia. Korjausten perusteleminen osakkaille kesti kaksi vuotta.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

”Tulin hallitukseen vuoden 2016 alusta. Vanha puheenjohtaja vetäytyi, ja ihmiset ehdottivat minua. He tiesivät, että olin ollut ammattiliittoaktiivi. Pystyin panostamaan alkuun vahvasti, koska olin silloin sairauslomalla.

Yhtiössä oli tehty laastaroiden pikkukorjauksia, joten teetimme heti kuntoarvion. Jouduimme esittämään, että tehdään kolme isoa remonttia kerralla. Tätä vastustettiin kovasti, mutta kun pidimme asukasiltoja ja rummutimme aktiivisesti, niin parissa vuodessa kelkka kääntyi. Viime kevään ylimääräisessä yhtiökokouksessa ehdotus meni selkeästi läpi. Se oli puheenjohtajan urani huippuhetki. Teimme ensin kattoremontin ja energiaremontin maalämpöineen, ja nyt on käynnissä urakan kolmas vaihe eli hissit.

Olen sitä mieltä, että hallitus ei saa olla suljettu hyvävelikerho. Haluan kehittää toimintaa läpinäkyväksi ja ammattimaiseksi. Puheenjohtajan ei tarvitse olla kaikkien kaveri, mutta osakkaiden pitää olla yhdenvertaisia.

Meillä hallitus saa kuukausipalkkion. Mielestäni kaikissa taloyhtiöissä pitäisi tehdä näin. Jatkuva korvaus kannustaa puurtamaan koko ajan. Palkkio on myös oikeudenmukainen, sillä puheenjohtaja tekee paljon näkymätöntä työtä.”

Kuka?

  • Nimi: Salla-Mari Nikkanen
  • Paikkakunta: Tampere
  • Hallitusvuodet: 3
  • Taloyhtiö: Asunto Oy Säästöjurvala

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Taloyhtiön johtaminen