Taloyhtiössä syttyi tulipalo keskellä yötä − “Se oli täystuho ylhäältä alas”

Kirjoittanut Janne Laitinen 29.4.2020
Moni asukas turvautui isännöitsijä Eero Vesaseen, kun lahtelaisessa taloyhtiöissä syttyi tulipalo. Kuva: Joonas Syrjälä

Moni asukas turvautui isännöitsijä Eero Vesaseen, kun lahtelaisessa taloyhtiöissä syttyi tulipalo ja bussi vei asukkaat evakkoon viime vuoden heinäkuussa. Tuli tuhosi yhden asunnon ja kasteli 33. Asukkaat vuodeksi evakkoon laittaneen tulipalon vahinkojen kustannukset nousevat yhteensä noin kahteen miljoonaan euroon. Tilaajille

Heinäkuussa 2019 isännöitsijä Eero Vesanen istui kotisohvallaan, kun hänen työpuhelimensa soi. Kello oli lähemmäs puoltayötä. Soittaja oli lahtelaisen asunto-osakeyhtiö Liipolankartanon hallituksen puheenjohtaja Vesa Koski. Taloyhtiössä oli tulipalo, ja kaikki asukkaat piti evakuoida.

Kerrostaloyhtiö oli Vesasen asiakas. Vesanen ehti paikalle hieman puolenyön jälkeen.

Pelastuslaitos sammutti talon katolla ja yläkerran asunnossa riehuvaa paloa. Poliisi selvitti tapahtunutta. Viisikerroksisen talon paloalueella oli syttymishetkellä viitisenkymmentä
ihmistä. Kuolonuhreja ei ollut, mutta sairaalaan vietiin kaksi.

Pihalla seisoi bussi evakkoon joutuvia asukkaita varten. Vesanen huomasi nopeasti, että melkein kaikilla osapuolilla oli hänelle kysyttävää.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Janne Laitinen

Kirjoittaja: Janne Laitinen

Asunto-osakeyhtiöt ovat journalistille hedelmällinen aihe. Niissä yhdistyvät human interest, talous, rakentamisen trendit ja ympäristökysymykset. Taloyhtiöt ovat koteja, yhteisöjä ja sijoitus- ja investointikohteita. Niiden verotus ja sääntely vaikuttaa monen elämään – myös allekirjoittaneen.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Janne Laitinen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Paloturvallisuus Turvallisuus