Taloyhtiön yhteinen joulukuusi luo tunnelmaa – muista myös turvallisuus

Kirjoittanut Laura Hyvönen 25.10.2019

Taloyhtiössä voidaan virittäytyä joulun tunnelmaan esimerkiksi yhteisellä joulukuusella ja jouluvaloilla. Viihtyisyyttä luodessa täytyy muistaa myös turvallisuus: joulukuusta ei voi sijoittaa rappukäytävään.

Joulunajan lähestyessä erilaiset tunnelmaa luovat koristeet nousevat puheeksi niin taloyhtiön osakkaiden kuin hallituksen keskuudessa. Valaistu kuusi talon etu- tai takapihalla on yksi helppo tapa lisätä taloyhtiössä joulun odotuksen henkeä turvallisesti.

Joulukuusen hankkiminen piha-alueelle kuuluu niihin pieniin asioihin, joista taloyhtiön hallitus voi itse päättää. Isännöinti voi huolehtia käytännössä kuusen sekä mahdollisten valojen hankinnasta. Jos hallituksesta tai osakkaista löytyy innokas kuusimetsän omistaja, joka haluaa toimittaa taloyhtiölle kuusen omalta maaltaan ilmaiseksi, ei mikään estä tätäkään suunnitelmaa. Pihassa jo valmiiksi kasvaviin kuusiin voi myös kietaista ulkokäyttöön soveltuvan valoketjun.

Taloyhtiön joulukuusi pitää aina sijoittaa pihalle sisätilojen sijaan.

Joulutunnelmaan voi virittäytyä myös taloyhtiön yhteisen pikkujoulun tai puurojuhlan kautta. Siellä yksi ohjelmanumero voi olla yhteisen kuusen koristelu tai valojen sytyttäminen.

On toki mahdollista, että taloyhtiön koirat merkkaavat reviirinsä pihaan ilmestyneen uuden kuusen juurelle. Tällaisissa tapauksissa on hyvä muistuttaa osakkaille ja asukkaille, että taloyhtiön piha ei ylipäätään ole tarkoitettu lemmikkien ulkoilutuspaikaksi tai tarpeiden tekemiseen.

Taloyhtiön joulukuusi pitää aina sijoittaa pihalle sisätilojen sijaan. Pelastuslain mukaan rappukäytävässä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa, ei edes sellaisia hyvän mielen asioita kuin joulukuusia. Jos joku osakas tai asukas on tuonut omatoimisesti kuusen esimerkiksi rappukäytävän ala-aulaan, se voidaan poistaa turvallisuussyistä. Kuusenoksat ovat helppoa ruokaa tulelle.

Osakkaita ja asukkaita kannattaa muistuttaa myös muista turvallisuusasioista joulun alla. Kynttilöiden polttaminen ja esimerkiksi parvekkeiden koristelu jouluvaloin tulee tehdä turvallisesti.

Lue lisää: Joulukuusen hävittäminen ja muut ohjeet jouluun

Laura Hyvönen

Kirjoittaja: Laura Hyvönen

Koti taloyhtiössä on samaan aikaan yksityinen ja yhteiskunnallinen asia. Viestinnän ammattilaisena haluan, että osakkaat ja asukkaat saavat kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiöasumisesta helposti.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Laura Hyvönen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Paloturvallisuus