Joulukuusen hävittäminen ja muut ohjeet jouluun

12.12.2017

Joulu lähestyy paketteineen, herkkuineen, kuusineen ja koristeineen. Hallituksen ja isännöinnin on hyvä huolehtia, että asukkaita ohjeistetaan joka vuosi joulun jätteiden, kuten joulukuusen, hävittämisestä.

Viemärit tukkiva kinkkurasva on kestopulma, joka johtuu tietämättömyydestä. Paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmillaan jätevedet nousevat sisään. Jäähtynyt ja hyytynyt rasva pitää laittaa biojätteeseen.

Joulun jälkeen roska-astiat pursuilevat, joten kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen. Lahjapakettien käärepaperit kuuluvat sekajätteeseen, sillä pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen.

Joulukuusen hävittämistapa riippuu taloyhtiöstä. Hävitysohjeet kertoo isännöinti. Useissa kunnissa kuusen voi viedä taloyhtiön jätekatokseen jätepönttöjen läheisyyteen, mutta näin voi toimia vain, jos taloyhtiössä on tähän ohjeistettu.

Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi.

Rappukäytävä pysyy siistinä, kun kuusen kaataa esimerkiksi ison lakanan päälle. Lakana suljetaan kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Kuljetettaessa varisseet neulaset on helppo tyhjentää lakanan päältä bioroskikseen.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki