Taloyhtiön asiat vaativat ennakointia ja pitkäjänteisyyttä

Kirjoittanut Laura Hyvönen 4.2.2019 ja päivitetty 20.2.2019
Eero Heikkinen johtaa kuopiolaista pienkerrostaloyhtiötä. Hallitus pohtii sähköautojen lataamisasioita. Kuva: Matias Honkamaa

Kuopiolainen puheenjohtaja Eero Heikkinen on katsellut taloyhtiön toimintatapaa yhdistysaktiivin silmin.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Olen luonteeltani ekstrovertti, joten minut napattiin taloyhtiön hallitukseen heti, kun muutimme Puijonlaaksoon. Neljä ensimmäistä vuotta olin hallituksen jäsenenä, sillä aiempi puheenjohtaja veti läpi ison lvis-urakan. Seuraavaksi remonttivuorossa on todennäköisesti katto mutta nyt seurailemme tilannetta.

Kaksi vuotta sitten siirryin puheenjohtajan paikalle. Viisihenkisessä hallituksessamme on hyvin edustettuna sekä nuorempi että vanhempi polvi, ja mukana on myös rakennusalan ammattilainen.

Pienkerrostaloyhtiössämme asuu vielä muutamia alkuperäisiä osakkaita 1960-luvulta. Panostamme yhteisöllisyyteen ja järjestämme vuosittain pihatalkoita ja yhteiset joulupuurot. Jaamme pysäköintikentän kahden muun taloyhtiön kanssa. Nyt aktiivisen selvityksen alla ovat sähköautojen lataamiseen liittyvät kysymykset, sillä vanhojen lämmitystolppien latauskäyttö on herättänyt jo keskustelua.

Olen taustaltani yhdistysihminen, ja aikoinaan osallistuin myös aiemman kotitaloyhtiöni kiertäviin isännöintivuoroihin. Siinä missä yhdistykset ovat notkeita, taloyhtiön asiat vaativat ennakointia ja pitkäjänteisyyttä.”

Kuka?

  • Nimi: Eero Heikkinen
  • Paikkakunta: Kuopio
  • Hallitusvuodet: 6
  • Taloyhtiö: Asunto Oy Kuopion Hiihtäjäntie 15
Laura Hyvönen

Kirjoittaja: Laura Hyvönen

Koti taloyhtiössä on samaan aikaan yksityinen ja yhteiskunnallinen asia. Sisällöntuottajana haluan, että osakkaat ja asukkaat saavat kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiöasumisesta helposti.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Laura Hyvönen →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen