Sari Ahosen johtamassa taloyhtiössä laaditaan strategiaa

20.2.2019
aloyhtiön johtamista oppii tekemällä, hallituksen puheenjohtaja Sari Ahonen rohkaisee. Kuva: Jarkko Mikkonen

Vantaalaisen As Oy Säästöpyrstön puheenjohtaja Sari Ahonen kertoo linjasaneerauksen olleen iso onnistuminen taloyhtiössä. Seuraavaksi listalla on strategian laatiminen.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

”Ostin ensimmäisen oman asuntoni 1990-luvulla. Jo silloin perhe ja ystävät kannustivat lähtemään hallitukseen, onhan kyseessä suuri omistus. Nälkä oppimiseen on kasvanut syödessä, ja nyt olen kolmannen taloyhtiön hallituksessa.

Nykyisessä yhtiössäni Tikkurilassa olin vuoden varajäsenenä ja nousin sitten puheenjohtajaksi. Kokemuksen myötä osaan tehdä johtopäätöksiä ja miettiä tulevaisuuden suuntaa.

Olemme ehtineet tehdä 1950-luvun pienkerrostaloomme useita korjauksia, joista suurin oli perinteinen linjasaneeraus. Se oli iso onnistuminen, ja saneeraus valmistuikin kuukauden etuajassa.

Juuri nyt teemme kuntoarvion sekä asukas- ja osakaskyselyn pohjalta taloyhtiöllemme strategiaa. Lisäksi Vantaan kaupunki on laatimassa suojelukaavaa alueemme vanhalle rakennuskannalle. Tämä tulee tietysti vaikuttamaan tulevaisuuteen.

Hallituksessamme on viisi jäsentä, ja olemme kaikki suorittaneet hallitustyön koulutuksia. Meillä on myös hyvin aktiivinen isännöitsijä, joka vie taloyhtiötä eteenpäin.

Hallitustyötä ei pidä turhaan nähdä peikkona, kannattaa aloittaa osallistumalla yhtiökokoukseen. Taloyhtiön johtamista oppii tekemällä.”

Kuka?

  • Nimi: Sari Ahonen
  • Kaupunki: Vantaa
  • Hallitusvuodet: 18
  • Taloyhtiö: As Oy Säästöpyrstö

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Putkiremontti Taloyhtiöstrategia