Energiankäyttöä tehostamalla voi säästää remontteihin

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 13.2.2020
Kuva: Aino Huhtaniemi

Minna Kärkkäinen johtaa kolmekymppisten hallitusta. Hän toivoisi mukaan myös vanhemman väen edustajaa.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Tulin hallitukseen nelisen vuotta sitten. Halusin huolehtia omaisuudestani ja vaikuttaa siihen, millaisia asioita yhtiössä tehdään. Olen aina ollut tosi paljon kiinnostunut kiinteistöasioista. Tästä kertoo sekin, että olen töissä Talotekniikka-lehdessä.

Taloon on tullut viime vuosina sukupolvenvaihdos, kun meille on muuttanut lapsiperheitä. Viisihenkinen hallituksemme koostuu pääosin kolmekymppisistä. Hommat sujuvat hienosti, mutta asioita hoitavat ihmiset, joilla on pahimmat ruuhkavuodet päällä. Mukaan mahtuisi eläkeläisiäkin, heillä olisi aikaa.

Meillä on ollut julkisivu-, piha- ja parvekeremontit, ja tulossa on lisää korjauksia. Yhtiö täyttää pian kolmekymmentä vuotta. Kylpyhuoneet ovat alkuperäisessä kunnossa, ja rättipattereissa on ollut vuotoja. Märkätilojen kuntokartoitus oli surullista luettavaa, vaikka putkiremontin tarvetta ei vielä olekaan.

Olemme tehneet energiansäästöselvityksen. Olen itse sitä mieltä, että energiankäyttöä tehostamalla saadaan taloyhtiöille rahaa, jota voidaan käyttää korjauksiin. Suomessa omakotitaloasujat osaavat säästää energiaa, mutta taloyhtiöt tuhlaavat sitä yhä.”

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia Ilmastonmuutos Taloyhtiön johtaminen