Putkiremonttibarometri 2019: Osakkailta kaivataan rohkeutta päätöksentekoon

Kirjoittanut Merilla Kivineva 12.4.2019
Putkiremontti on mainettaa parempi remontti.

Isännöintiliiton vuotuinen putkiremonttibarometri osoittaa, että remontit tehdään edelleen liian myöhään. Osakkailta kaivataan rohkeampaa päätöksentekoa.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri paljastaa, että remontteja tehdään edelleen liian myöhään. Vain puolet tekee putkiremontin suunnitellusti, kun taas puolet ryhtyy remonttiin putkiston huonon kunnon vuoksi.

– Remontit kannattaa tehdä ennakoiden ja suunnitellusti. Näin vältetään esimerkiksi putkirikoista johtuvat kalliit korjaukset, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Reetta Yrttimaa muistuttaa.

Taloyhtiön suunnitelmallinen hoitaminen vaikuttaa myös rahoitukseen. Vaikka Putkiremonttibarometrin mukaan rahoitusta on toistaiseksi saatu remontteihin hyvin, mutta jo nyt on yksittäistapauksia, joissa rahoitus on jäänyt jopa kokonaan saamatta. Hyvin hoidettuun taloyhtiöön rahoitusta saa varmemmin, joten korjausvelkaa ei kannata kerryttää.

Lue lisää: Remonttirahoitus kiristyi muuttovoittokaupungissa

Barometriin vastasivat isännöitsijät ja hallitusten jäsenet. Molempien vastauksissa korostui, että osakkailta kaivataan rohkeampaa päätöksentekoa remonttien puolesta. Omaa omaisuuttaan turvaa parhaiten pitämällä siitä hyvää huolta. Putkiremonttiakaan ei kannata pelätä, vaikka se suuri hanke onkin.

– Putkiremontilla on huono maine. Sitä pelätään ensin, mutta remontin jälkeen mietitään, miksei tehty jo aiemmin. Putkiremonttibarometrin mukaan hanke sujuu usein odotuksia paremmin, Yrttimaa tiivistää.

Merilla Kivineva

Kirjoittaja: Merilla Kivineva

Taloyhtiön seinien sisällä on koko elämän kirjo. Haluan tarjota Kotitalon lukijoille sisältöjä, jotka auttavat yhteispelin sujumisessa, tarjoavat ratkaisuja arkeen ja antavat luotettavaa tietoa. Toimin Isännöintiliitossa viestinnän asiantuntijana.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Merilla Kivineva →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Putkiremontti