Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan yhteystiedot – pitääkö tietojen löytyä ilmoitustaululta?

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 30.1.2023
Laki ei velvoita pitämään ilmoitustaulua mutta monen taloyhtiön aulassa sellainen on. Aleksi Poutanen

Tällä palstalla vastataan lukijoiden kysymyksiin. Voit lähettää juridisia kysymyksiä sähköpostitse: toimitus@kotitalolehti.fi.

Kysymys: Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan yhteystiedot eivät löydy rappukäytävän ilmoitustaululta, koska hän ei halua jakaa niitä muiden tiedoksi. Onko tämä oikein ja mahdollista? Tarvittaessa häneen ei saa millään yhteyttä.

Hallituksen jäsenten tehtävänä on taloyhtiön osakkeenomistajien edustaminen, ja tähän tehtävään kuuluu olla tavoitettavissa taloyhtiön asioihin liittyen. Nimenomaista velvollisuutta pitää yhteystiedot esillä rappukäytävän ilmoitustaululla ei ole, mutta hallituksen jäsenen vastuun kannalta osakkeenomistajille tulisi antaa edes jonkinlainen viestintäyhteys. Tällainen viestintäyhteys voisi olla esimerkiksi kaikkien hallituksen jäsenten yhteinen sähköpostiosoite.

Nimenomaista velvollisuutta pitää yhteystiedot esillä rappukäytävän ilmoitustaululla ei ole.

Järjestyslaki sen sijaan velvoittaa kerrostalon omistavaa taloyhtiötä pitämään näkyvässä paikassa yhteystiedot henkilöstä, jonka avulla poliisi-, pelastus-, tai sosiaali- ja terveydenhoitoviranomainen tai haastemies voi viipymättä ja korvauksetta päästä rakennukseen. Tämän henkilön ei kuitenkaan tarvitse olla nimenomaan hallituksen puheenjohtaja tai hallituksen jäsen, vaan yhteystiedot voivat olla esimerkiksi taloyhtiön huoltomiehen.

Kysymykseen vastasi asianajaja Marina Furuhjelm, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Viestintä