Miksi nuoren kannattaa lähteä taloyhtiön hallitukseen?

Kirjoittanut Maria Rautio 26.2.2019
Taloyhtiön hallitus paras vaikutuspaikka taloyhtiön asioihin. Mukaan kannattaa lähteä jo nuorena.

Taloyhtiön hallitus on paras paikka vaikuttaa oman omaisuuden hoitoon. Hallituksen jäseneksi kannattaa lähteä jo nuorena, sillä kyseessä on hyvä lisä ansioluetteloon.

Taloyhtiön hallituksen jäsenyys on hyvä meriitti ja ponnahduslauta tulevalle työuralle etenkin rakennus- tai kiinteistöalalla. Jos työkokemus on vielä vähäinen, aktiivisesti hallitustyöhön osallistumisella voi olla suuri painoarvo minkä tahansa alan rekrytoinnissa.

Kiinteistöt vanhenevat, korjaukset lisääntyvät ja väestö ikääntyy. Taloyhtiöiden hallituksiin tarvitaan innokkaita ja osaavia ihmisiä, joilla on tahto kehittää taloyhtiöitä pitkällä tähtäimellä.

Monissa taloyhtiöissä on meneillään tai lähitulevaisuuden suunnitelmissa mittavia remontteja. Hallituksessa pääsee konkreettisesti kiinni siihen, miten isot projektit viedään läpi. Se on myös mahdollisuus päästä tekemään ratkaisuja, jotka vaikuttavat tulevaisuudessa koko kiinteistön ja sitä kautta myös oman asunnon arvoon.

Merkitse luottamustehtävät ansioluetteloon

Rakennus- tai kiinteistöalalle pyrkivälle hallitustyöskentely antaa tietoa ja kokemusta, josta on hyötyä ja jota myös arvostetaan.

– Taloyhtiön hallitustyö, kuten luottamustoimet yleensäkin, on hyvä lisätä ansioluetteloon. Nuoremman hakijan CV:ssä kaikki luottamustoimet vaikuttavat myönteisesti mielikuvaan henkilön aktiivisuudesta. Se kertoo, että kyseessä on ihminen, joka haluaa osallistua ja ottaa vastuuta, rekrytointikonsultti Heli Villan Manpowerilta sanoo.

Taloyhtiön hallituksessa tarvitaan paitsi uteliasta ja innokasta asennetta myös sosiaalisia taitoja. Erilaisten ihmisten kanssa toiminen ja isoista asioista päättäminen antavat arvokkaita eväitä myös tulevaan työelämään.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen Yhtiökokous