Näin varmistat hyvän yhtiökokouksen

Kirjoittanut Tiina Komi 26.2.2019
Yhtiökokous on tärkeä tapahtuma, johon hallituksen on syytä valmistautua huolella.

Yhtiökokous sujuu, kun puheenjohtaja ja hallitus ovat yksimielisiä, valmistautuvat huolella ja tuntevat talousarvion, sanovat isännöitsijät.

Mikä on tärkein ohjeesi hallitukselle yhtiökokoukseen valmistauduttaessa?

Hannele Nousiainen: Huolellinen valmistautuminen. Hankaliin asioihin perehdyttäessä kannattaa hyödyntää asiantuntijoiden apua.

Ari Aaltonen: Kannattaa käydä yhdessä isännöitsijän kanssa etukäteen läpi kaikki, mitä vuoden aikana on tapahtunut ja varmistaa, että hallituksen jäsenet osaavat vastata osakkaiden ja asukkaiden kysymyksiin jo ennen yhtiökokousta. Kun uusia ihmisiä esitetään hallitukseen, on varmistettava etukäteen, että he tiedostavat vastuunsa, haluavat hallitukseen ja heillä on oikeasti aikaa sitoutua hallitustyöhön.

Kari Lähde: Asiat on valmisteltu sopivasti. Hallituksen ei tarvitse tuntea kiertovesipumpun kierroslukuja tai lvi-linjasaneerauksen putkikokoja. Yhtiökokousta ei kannata kutsua koolle ennen kuin hallituksen esitys on yksimielinen.

Janica Diktonius: Hallitus tuntee kuluneen vuoden tilinpäätöksen ja tulevan vuoden talousarvion, eikä ihmettele yhtiökokouksessa, että näinkö me näistä olemme sopineet. Jokainen hallituksen jäsen virkistää muistiaan perehtymällä materiaaliin itsekseen ennen kokousta.

Panelistit:

  • Ari Aaltonen, isännöitsijä, Matinkylän Huolto Oy, Espoo
  • Hannele Nousiainen, isännöitsijä, vuokravälittäjä, Etelä-Karjalan Tili ja ATK-palvelu Oy, Lappeenranta
  • Janica Diktonius, isännöitsijä, toimitusjohtaja, Isännöintijokeri Oy, Helsinki
  • Kari Lähde, isännöitsijä, Lounais-Suomen isännöinti Oy, Turku
Tiina Komi

Kirjoittaja: Tiina Komi

Ajattelen, että taloyhtiö on osakkaidensa ja asukkaidensa summa. Taloyhtiö kehittäminen on yhteistyötä. Siksi ei ole yhdentekevää, miten suunnitelmia ja päätöksiä tehdään. Haluan nostaa jutuissani esiin asioita, jotka parantavat vuorovaikutusta ja helpottavat taloyhtiön hoitoa.

Katso kaikki artikkelit kirjoittajalta Tiina Komi →

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Yhtiökokous