Naapureiden yhteinen auto korvaa perheen kakkosauton – Pirkkalat kuskaavat taloyhtiöautolla ruokakasseja ja lapsia

Kirjoittanut Sami Takala 13.7.2021
Taloyhtiöauto on Kivisaarentie 3:n asukkaiden käytössä. Auton viressä isännöitsijä Joel Karvinen ja hallituksen jäsen Pekka Pirkkala. Kuva: Juho Kuva

Helsinkiläinen taloyhtiö haluaa tarjota asukkailleen monipuolisia asumisen palveluja. Pari vuotta asukkaiden yhteisessä käytössä ollut auto on suosittu kertovat isännöitsijä Joel Karvinen (vas.) ja asukas Pekka Pirkkala. Tilaajille

Naapureiden yhteiset autot ovat alkaneet yleistyä Suomessa viime vuosina. Taloyhtiöautoja on asukkaiden käytössä jo yli sadassa asuinkiinteistössä. Suosituimpia ne ovat suurissa yliopistokaupungeissa.

Yksi taloyhtiöautoja tarjoavista yrityksistä on Omago. Se on toimittanut kuutisenkymmentä autoa ympäri Suomea. Omagon lisäksi taloyhtiöautoja saa esimerkiksi 24Rentiltä. Sillä niitä on noin 50.

Uusin tulokas yhteiskäyttöautojen markkinoilla Suomessa on tanskalainen GreenMobility, joka operoi sähköautoja. Yritys räätälöi taloyhtiöauton kunkin taloyhtiön tarpeiden mukaan.

Taloyhtiöauto on kätevä “kauppakassi”

Asunto Oy Kivisaarentiessä Helsingin Vuosaaressa naapurit ovat jakaneet taloyhtiöauton pari vuotta. Pekka Pirkkala perheineen kuuluu auton vakiokäyttäjiin. Heillä taloyhtiöauto korvaa kakkosauton tarpeen.

Pirkkalat käyttävät yhteistä autoa sekä työ- että vapaa-ajan matkoihin silloin, kun oma auto on varattuna. Vanhemmat kuskaavat taloyhtiöautolla esimerkiksi kauppakasseja kotiin ja lapsia treeneihin. Tytär harrastaa yleisurheilua, poika jääkiekkoa.

– Se on tosi kätevä. Auto on valmiiksi tankattu, ja kaikki toimii kännykällä: varaaminen ja ovien avaaminen. Avain odottaa auton sisällä, Pirkkala kertoo.

Isännöintitoimistot ja taloyhtiöt voisivat mielestäni tarjota nykyistä enemmän erilaista palvelutoimintaa.

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.

Tee digitilaus

Tutustu 2 viikkoa maksutta


Sami Takala

Kirjoittaja: Sami Takala

Koti on valtaosalle elämän suurin sijoitus ja asunto taloyhtiössä enemmän kuin paikka asua. Osakkaana oleminen on omaisuuden hoitoa, kiinteistön kehittämistä, yhteisöllisyyden ja erilaisuuden ymmärtämistä sekä vastuun kantamista. Mutta aina ei tarvitse omistaa. Myös vuokralaisella on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Nyt kun vietämme aikaa kotona yhä enemmän, tarve asumisen monipuoliselle hyötytiedolle on suuri. Tätä tietoa haluan vapaana kiinteistötoimittajana tarjota.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Sami Takala →

Artikkeli ilmestynyt Kotitalo-lehden numerossa 4/2021

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Naapurit Palvelut