Miten hävittää joulukuusi?

2.1.2017

Joulukuuselle annetaan lähtöpassit perinteisesti viimeistään loppiaisena. Miten kuusen voi hävittää kerrostalossa tai taloyhtiössä?

Kaada kuusi esimerkiksi ison lakanan päälle. Sulje lakana kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Pussitettu puu ei kuljetettaessa varista neulasiaan asuntoon tai rappukäytävään.

Selvitä hävitysohjeet isännöinniltä, jos taloyhtiössä ei ole tiedotettu asiasta. Useissa kunnissa kuusen voi viedä taloyhtiön jätekatokseen jätepönttöjen läheisyyteen, mutta näin voi toimia vain, jos taloyhtiössä on tähän ohjeistettu. Esimerkiksi ainakin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa ja Kuopiossa kunnan jätehuolto kuljettaa taloyhtiön jäteastioiden vierustalle jätetyt kuuset veloituksetta pois. Tyypillinen takaraja kuusikuljetuksille on 31.1.

Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi. Kuusta ei myöskään saa pilkkoa ja laittaa bio- tai sekajätteeseen, koska silloin astiat tukkeutuvat.

Isännöinnin ja hallituksen on hyvä huolehtia, että kuusen hävitysohjeet on annettu asukkaille ajoissa.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki