Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?

Kirjoittanut Pihla 8.12.2022
Pihla Huoltopalvelu tarkastaa ikkunat huolellisesti ja palvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat.

Tiesitkö, että parhaatkin ikkunat ja ovet vaativat huoltoa? Lue Pihlan asiantuntijan perustelut ikkunoiden ja ovien säännölliselle huoltamiselle.

Nykyaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat yleisesti ottaen kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat. Niiden kuntoa on kuitenkin ylläpidettävä, jotta ne pysyvät käyttökunnossa ja turvallisina. Jokaiselle taloyhtiölle tuleekin ennemmin tai myöhemmin vastaan kysymys ikkunoiden kunnosta. Usein ikkunoiden huoltotarpeeseen herätään vasta sitten, kun ongelmia alkaa ilmetä. Harva tuleekaan ajatelleeksi, että jokainen ikkuna vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se pysyy toimintakunnossa ja kestää vuosikymmenien ajan.

Ikkunoiden huolto luo asumismukavuutta ja turvallisuutta

Kuten sanottu, ikkunoiden säännöllinen huoltaminen on monestakin syystä tärkeää. Kun huolto on ennaltaehkäisevää, tai kun ongelmiin puututaan ajoissa, säästytään suuremmilta korjaustoimenpiteiltä ja talon asuinmukavuus ja lämpötalous pysyvät kunnossa.

Ikkunoiden kunto on myös turvallisuuskysymys, sillä huonoon kuntoon päässeiden ikkunoiden rakenteet eivät enää välttämättä kestä normaalia käyttöä.

Säästöjä säännöllisellä huollolla

Säännöllinen huolto tarkoittaa myös merkittäviä pitkän tähtäimen kustannussäästöjä. Pelkästään ikkunoiden tiivisteiden uusimisella voidaan saavuttaa lähes yhtä suuret lämmityskulusäästöt vuotta kohden, kuin mitä ikkunoiden vaihtamisella saavutettaisiin.

Jokainen ikkuna vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se kestää vuosikymmenien ajan.

Ikkunan pienet huoltotoimenpiteet ovat myös huomattavasti edullisempia kuin isompien, kasaantuneiden ongelmien korjaaminen. Esimerkiksi rakenteisiin vuotavien ikkunoiden aiheuttamat vesivahingot voivat tulla kalliiksi. Mitä paremmin ikkunoita huolletaan, sitä pidempi niiden käyttöikä on, ja sitä kauemmas siirtyy isompi investointi, ikkunoiden vaihtaminen.

Milloin on aika huoltaa?

Mistä sitten tunnistaa ikkunoiden huoltotarpeen? Ikkunoille kannattaa varata huoltopalvelu, kun esimerkiksi ikkunat aukeavat ja sulkeutuvat huonosti, maalipinnat halkeilevat, esiintyy vedontunnetta, helat ovat rikkinäisiä tai tiivisteet irtoilevat.

Itse ei tietysti tarvitse tietää mitä osia ikkunoissa tarvitsee huoltaa, sillä huoltotöiden kartoitusta varten Pihlalta saa tilattua kattavan ikkunoiden kuntokartoituksen.  Kuntokartoituksen pohjalta Pihlan asiantuntija listaa taloyhtiön ikkunoiden ja ovien tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Ikkunoiden tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisesti. Pihla Huoltopalvelu hoitaa tiivisteiden vaihdon kätevästi.
Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi.

Pihla Huoltopalvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat

Pihlalta saat parhaan ikkunoiden ja ovien huoltopalvelun taloyhtiöllesi. Huoltopalvelun piiriin kuuluvat kaikki ikkunat merkistä ja valmistajasta riippumatta. Osana palvelua ammattitaitoinen huoltohenkilöstö suorittaa kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana sekä kerros- ja rivitalojen ikkunaremonttien vahvana ammattilaisena Pihlalla on kymmenien vuosien kokemus, joten saat kaiken yhdestä osoitteesta, etkä tarvitse erikseen asiantuntijaa ja työn toteuttajaa.

Tutustu tarkemmin ja varaa huoltokartoitus taloyhtiöllesi »

Mitä Pihla ikkunoiden ja ovien kuntokartoituksessa tarkastetaan?

 • ikkunoiden ja parvekeovien kunto ja toimivuus
 • puitteiden/ovilehtien ja karmien maalipinnat
 • lukitukset
 • aukipitolaitteet
 • puitteiden ja ovilehtien säädöt
 • tiivisteet
 • sälekaihtimet
 • lasituslistat/silikonit
 • tuulijarrut
 • pitkäsulkijat
 • puiteliu’ut
 • saranat
 • vesipellin kaato
 • korvausilmaventtiilien toiminta ja suodattimien kunto
 • ilmavuodot aistinvaraisesti

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Huolto Ikkunat