Parvekkeen puuttuminen laskee ostajien kiinnostusta

17.11.2015
Raati kiittää myytävän kohteen hintaa ja kuntoa, mutta parvekkeiden puute on miinus. Kuva: Jere Lauha

Raati arvioi tällä kertaa Mikkelin Moisiossa sijaitsevaa 25 neliömetrin yksiötä. Talo on rakennettu vuonna 1962. Asunnon velaton hinta on 29 000 euroa, ja sen tuleva lainaosuus on noin 21 000 euroa.

Heikki Kauranen, Isännöintiliitto, kehityspäällikkö

“Korjaushistoria kertoo, että talossa on kaikki merkittävimmät remontit tehty. Vaikuttaa siltä, että taloyhtiö on hallinnoitu ja hoidettu pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti.

Juuri valmistunut putkiremontti näyttää tehdyn vallitsevan hintatason mukaisesti.

Talossa on siis uusitut kylpyhuoneet. Asunnon muut sisäpinnat ovat kuluneen näköisiä. Jos olisin osakkeenomistaja, seuraisin kyllä aktiivisesti taloyhtiön asioita.

Tämän ikäisessä talossa on aina jotain meneillään. Kokonaishinta on edullinen. Tämä voi kiinnostaa sekä vuokralaisia että itse omistavaa, koska lähellä on työpaikkoja Moision sairaalassa.”

Merja Sandberg, Kiinteistömaailma Kotka, toimitusjohtaja

“Näin välittäjän silmin tällaiset pienet asunnot, jotka eivät ole keskustassa, ovat aika vaikeita. Sinkutkin hakevat isompaa. Tästä on keskustaan matkaa neljä kilometriä. Voi olla, että vuokralaisen saaminen on vaikeaa ja vaihtuvuus suurta.

Plussaa on se, että remontit on tehty. Vaikuttaa siltä, että taloyhtiö on hyvä. Velaton hinta jää noin 50 000 euroon.

Mikkelissä on saatu pienistä asunnoista 2 000 euroa neliöltä, eli siihen haarukkaan hinta asettuu, ja hinnoittelu näyttäisi olevan kohdillaan. Mutta saako sen 2 000 euroa neliöltä myös keskustan ulkopuolelta?”

Olli Turunen, Suomen vuokranantajat, hallituksen jäsen, asuntosijoittaja

“Tämä on kiinnostava kohde ja houkuttelevasti hinnoiteltu. Lainaosuuden vähennyskelpoisuudella on suuri merkitys, jos asuntoa aikoo pitää ainakin vuosikymmenen ajan.

Pintaremontista selviää 2 000 eurolla, koska kylpyhuone on jo kunnossa. Tuotto saattaisi nousta jopa 6–7 prosenttiin. Se on todella hyvä. Tosin lähiössä sijoitusasunnon ihannekoko olisi 30–35 neliötä ja siinä olisi parveke.

Ammattikorkeakoululle on matkaa 3,5 kilometriä. Asunnon sijainti on siinä ja tässä, mutta kyllä sen varmaan vuokratuksi saa. Mikkeli on siitä jännä paikka, että asunnoista on todella vähän tarjontaa. Se on kasvava kaupunki.”

Raati kiittää:

• Hinta kohdallaan
• Remontit tehty
• Hyvä tuottomahdollisuus

Raati moittii:

• Kaukana keskustasta
• Parveke puuttuu

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa