Kiinteistömessuilta tietoa sähköpyörien latauksesta putkiremontteihin

6.9.2019

Miten taloyhtiössä suhtautua Airbnb-toimintaan? Entä miten ohjeistaa sähköpyörien lataus ja säilyttäminen? 2.-3. lokakuuta järjestettävä Kiinteistö-tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin kiinteistön ylläpidon, hallinnan, huollon ja korjausrakentamisen parissa työskenteleville.

Suunnitelmallinen kiinteistönhoito edellyttää alan ammattilaisilta ja taloyhtiöiden hallitusten jäseniltä riittävää tietoa ja osaamista. Ne auttavat hillitsemään kustannuksia sekä korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille aiheuttamaa rasitetta.

− Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä pysyä perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä. Kiinteistö 2019 -messuilla saa päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mielenmaisemasta, sanoo, Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Rakennuslehden seminaari painottaa älyratkaisuja

Kiinteistö 2019 -tapahtuman avaa Rakennuslehden seminaari, jossa keskitytään erityisesti kiinteistöjen tulevaisuuden kysymyksiin. Esillä ovat erilaiset kiinteistöihin liittyvät älyratkaisut, mutta myös märkätilarakentaminen ja sisäilmakorjaukset.

Kaksipäiväisen tapahtuman muu ohjelma pureutuu uusien teknologioiden ja ajan ilmiöiden mukanaan tuomiin haasteisiin.

− Etenkin sähköpyörien säilytykseen, lataamiseen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset puhuttavat taloyhtiössä, ja näistä asioista on tullut jonkin verran puheluita juridiseen jäsenneuvontaamme, kertoo Kiinteistöliiton Uudenmaan aluejärjestön lakimies, varatuomari Niklas Lindberg, joka puhuu aiheesta Kiinteistömessuilla torstaina 3.10.

Messuilla on helppo tavoittaa uusia kohderyhmiä.

Isännöinnin rooli kasvaa

Isännöitsijän roolina on pitää huolta siitä, että taloyhtiöiden päätökset tehdään lainmukaisesti, ja että hallitus saa riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi. Asuinrakennuskannan vanhetessa sekä peruskorjausten tarve että isännöinnin merkitys kasvavat. Uudet tekniset ratkaisut sekä innovaatiot vaativat aivan uudenlaista osaamista ja kykyä tiedonhankintaan.  

− Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa. Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä ja siksi messut ovat alalle tärkeitä, sanoo Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10.2019 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin ja Avita Audiovisual Expon kanssa. Rekisteröidy kävijäksi maksuttomaan tapahtumaan.   

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Korjaushanke Kunnossapito Taloyhtiön johtaminen