Keltanokka-palstalta löydät vastauksia siihen, miten taloyhtiön hallitus toimii.

Miten kevättalkoot järjestetään onnistuneesti?

Taloyhtiön kevättalkoissa talven alla uinunut yhteinen piha muuttuu nopeasti edukseen. Talkoot ovat taloyhtiölle myös keino säästää rahaa, mutta säästöjä tärkeämpää on yhteisöllisyys. Haravan varressa naapuriin tutustuminen on luontevaa.

Talkoisiin sopivat tehtävät voi listata jo etukäteen hallituksen kokouksessa. Parhaita talkootöitä ovat esimerkiksi pihan haravointi ja siivous sekä kukkien istuttaminen. Osa pihatöistä on syytä jättää ammattilaisten vastuulle.

Telineille kiipeäminen tai moottorisahan käyttäminen kannattaa talkoissa unohtaa turvallisuuden takaamiseksi. Mahdollisista onnettomuuksista vastaa taloyhtiö. Kattava talkoovakuutus, jonka ottaminen on taloyhtiön hallituksen vastuulla, korvaa henkilövahinkojen lisäksi aineelliset vahingot.

Jotta ihmiset saadaan kiinnostumaan talkoista, niistä pitää tiedottaa hyvissä ajoin ja avoimesti. Talkoopäivää selkeyttää myös etukäteen mietitty tehtäväjako sekä tarvittavien välineiden ja materiaalien hankkiminen. Talkooeväät ja päivän päätteeksi lämpiävä taloyhtiön sauna saattavat innostaa asukkaita osallistumaan.