Joensuulaiskaksion hinta arveluttaa – “asunto rokkijätkille”

10.2.2016
Raati kiittää hyvin hoidettua taloyhtiötä. Moitteita tulee kylpyhuoneen kunnosta.

Viisaiden Raati arvioi tällä kertaa joensuulaista As. Oy Rantapurtta. Talo on rakennettu vuonna 1977, joka on yleisin suomalaisen kerrostalon rakennusvuosi. Arvioitavana on 61 neliömetrin kaksio, jonka hintapyyntö on 85 000 euroa. Yhtiövastike on 165 euroa kuukaudessa.

Heikki Kauranen, kehityspäällikkö, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Kiinko

“Tämä on tyylipuhdas lähiörakentamisen suurimman ikäluokan edustaja. Sijainti on hiukan keskustan ulkopuolella, luonnon ympäröimänä ja väljällä tontilla. Pohja on selväpiirteinen ja huoneet ovat isoja.

Remontteja on tehty paljon, ja yhtiö näyttää hyvin hoidetulta.

Tätä yhtiötä on korjattu ajallaan, rästissä ei näyttäisi olevan paljoakaan. Ikkunoita ja viemäreitä ei kannata korjata ennenaikaisesti. Remontteja on tehty paljon, ja yhtiö näyttää hyvin hoidetulta. Vaikuttaa siltä, että isännöinti ja hallitus ovat toimineet määrätietoisesti. Paikat on pidetty kunnossa.

Pyörävarastoakaan ei ole jätetty tyhjänä lojumaan, vaan siitä on tehty asunto, josta saa vuokratuottoa. Homma vaikuttaa skarpilta.”

Merja Sundberg, yrittäjä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Kotka, AKA, YKV, LKV

“Tähän aikaan rakennettiin käytännöllisiä, mutta aika persoonattomia taloja, on iso keittiö ja iso makuuhuone ja olohuone. Mutta tylsä mikä tylsä, ja hissikin puuttuu.

Kun katsoin hintatasoa, niin tämä on aika tavalla ylihinnoiteltu. Alueella on 16 asuntoa myynnissä. Toinen kaksio on muutaman vuoden vanhempi, mutta näyttää samankuntoiselta. Sitä myydään 20 000 euroa halvemmalla.

Remontin tarve pitäisi näkyä hinnassa. Alueella on toistakymmentä kolmiota myynnissä lähes samaan hintaan, eli kaksion hinnalla saisi kolmion. Taloa on pidetty kunnossa, mutta kyllähän tässä viemäriremontti häämöttää jossain vaiheessa.”

Olli Turunen, asuntosijoittaja, Suomen Vuokranantajien hallituksen jäsen

“Tämä kohde kääntyy miinuksen puolelle. Koko ei istu omiin sijoituskriteereihini.

Hinta ei ole korkea, mutta kunnon vuokratuotoille tässä tuskin pääsee.

Kylpyhuoneen kunto on siinä ja siinä: menee rokkijätkille mutta ei sovi kaunottarille. Asunto ei ole ihan timanttisijainnilla. Se on peruskuntoinen eli se pitäisi pintaremontoida, jos haluaisi vähän paremman vuokralaisen.

Hinta ei ole korkea, mutta kunnon vuokratuotoille tässä tuskin pääsee. Vastike on kuitenkin kohtalainen, ja remontteja pitäisi tehdä jatkossakin.

Ilmoituksessa olisi hyvä näkyä tehdyt remontit. Joensuu on hyvä asuntosijoittajalle, koska vuokrataso on yllättävän korkea. Jos yliopisto lähtee Joensuusta, se ei ole hyvä juttu.”

Raati kiittää:

• Hyvin hoidettu taloyhtiö
• Käytännöllinen pohjaratkaisu
• Parveke on plussaa

Raati moittii:

• Kylpyhuoneen kunto
• Liian iso sijoituskohteeksi
• Hinta

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa