Isännöintiliitto: Tietosuoja-asiat ovat hoidossa taloyhtiöissä

26.4.2018 ja päivitetty 21.1.2019
Taloyhtiöiden tietosuoja ja gdpr ovat hyvin hoidetut.

Isännöintiala on tehnyt runsaasti töitä tietosuoja-asetuksen eteen.

Kaleva kirjoitti, että taloyhtiöt ovat jälkijunassa EU:n uusien tietosuojavaatimusten suhteen. Jutun mukaan aiheesta puhutaan taloyhtiöissä hyvin vähän eikä hallituksissa olla vielä herätty asian suhteen.

Lakiasiantuntija Tommi Leppänen

Isännöintiliiton näkemys asiasta on täysin toisenlainen.

“Hihat on kääritty ja käytäntöjä ollaan luomassa ihan aikataulussa.”

– Isännöinti on tehnyt hartiavoimin töitä tietosuoja-asetuksen eteen. Saamme jäseniltämme viikoittain useita yhteydenottoja ja heistä huomaa, että hihat on kääritty ja käytäntöjä ollaan luomassa ihan aikataulussa, kertoo lakiasiantuntija Tommi Leppänen.

Isännöintiliiton jäsenpalvelussa GDPR eli tietosuoja-asetus on eniten käytetty hakusana, ja jäsenet saavat palvelun kautta kattavat ohjeistukset tietosuoja-asetukseen liittyviin asioihin. Myös koulutukset ovat olleet suosittuja: helmikuussa 2018 kevään pääkoulutuksessa oli paikalla 140 isännöintiyrityksen edustajaa.

– Tästä kaikesta voi päätellä, että hallitukset tukeutuvat tässäkin asiassa isännöintiin ja luottavat siihen, että taloyhtiön vastuut tulevat hoidetuiksi. Keskeistä hallituksen kannalta on ymmärtää asian tärkeys ja antaa käytännön työ isännöinnille. Hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaiseksi arjessa kestäviä käytäntöjä, Leppänen sanoo.

Isännöintiliitto on yhdessä Kiinteistöliiton kanssa laatinut vastauksia useimmin esille nouseviin kysymyksiin.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Tietosuoja