Hissi nostaa asuntojen arvoa tuhansilla euroilla

20.1.2016

Hissi on tärkeä asumismukavuuden kohottaja ja voi olla ratkaiseva tekijä asuntokaupassa. Moni on valmis maksamaan asunnosta enemmän, jos rapussa on hissi. Hissi nostaa asuntojen arvoa jopa tuhansilla euroilla, joten sen jälkiasennuskin voi kannattaa.

Hissin vaikutusta asuntojen arvoon on selvitetty silloin tällöin. Kun Kotitalo-lehti kysyi lukijoiltaan muutama vuosi sitten, montako euroa enemmän neliöltä he olisivat valmiita maksamaan asunnosta hissitalossa, vastaukset vaihtelivat sadan ja neljän sadan euron välillä.

Helsingin Sanomat laski vuonna 2013, että hissillisestä asunnosta saisi asuntokaupassa 70 euroa enemmän neliöltä kuin hissittömästä.

Kotitalon kysymys koski asuntoa talon neljännessä kerroksessa. Vastaajista 44 prosenttia maksaisi hissitalon asunnosta 201–400 lisäeuroa neliöltä. Vielä useampi, 47 prosenttia, ilmoitti voivansa pulittaa 100–200 euroa lisää.

Hissittömyys on joillekin ehdoton ei

Hissittömyys on monelle kynnyskysymys, joka ratkaisee asuntokaupassa.

– Jos yhtiössämme olisi ollut hissi, asuntoni olisi mennyt kaupaksi ensimmäisellä ilmoituksella, mainitsi eräs Kotitalon kyselyyn osallistunut.

Osa lukijoista ei periaatteesta olisi edes lähtenyt katsomaan asuntoa talosta, jossa ei ole hissiä. Yleisin syy kieltäytymiseen oli ikääntyminen.

Hissikuilu voidaan tehdä myös ulos

Hissin jälkiasennus on mahdollista tehdä lähes jokaiseen rakennukseen. Porrashuoneen tyypistä on kiinni, rakennetaanko hissikuilu sisälle rappukäytävään vai rakennetaanko se talon ulkopuolelle.

Uuden tekniikan ansiosta asumiselle koituu entistä vähemmän haittaa hissin asentamisesta. Tehdasvalmisteiset moduulit lyhentävät urakan kestoa paikallarakentamiseen verrattuna.

Yhteiskunta tukee hissin rakentamista vanhaan taloon ARA:n tukien muodossa. ARA:lta voi saada korjausavustusta 50 prosenttia kustannuksista, ja monet kunnat antavat vielä kymmenen prosentin lisäavustuksen.

 Laske Hissilaskurilla, paljonko hissin jälkiasennus yhtiöönne maksaisi.

Sinun täytyy hyväksyä statistics, marketing evästeet katsoaksesi tämän videon.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Asuntokauppa Hissit