“Taloyhtiön hallituksen tehtävä on palvella osakkaita”

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 3.4.2019
Michaël Vanamo johtaa puutaloyhtiötä Söderkullassa. Hänen toivoo, että osakkaat viihtyvät yhtiössä hyvin ja kauan. Kuva: Aino Huhtaniemi

Michaël Vanamo johtaa tuoretta puutaloyhtiötä Söderkullassa. Hänen tavoitteenaan on saada osakkaat viihtymään yhtiössä hyvin ja kauan.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Muutin perheeni kanssa uuteen yhtiöön Sipoon Söderkullaan syksyllä 2017. Minut valittiin hallitukseen tuolloin joulukuussa, kun hallintaoikeus siirtyi. Halusin itse mennä hallitukseen ja vaikuttaa, mitä päätetään ja miten. Puheenjohtaja olen ollut viime toukokuusta. Minulla on järjestötaustaa ylioppilaskunnan hallituksesta, reserviläisjärjestöistä ja nuorkauppakamarista – siitä kumpuaa kiinnostus yhteiseen hyvään.

Kolmen hengen hallituksemme keski-ikä on tosi matala, se on hienoa. Hallituksessa on mukavaa, kantaaottavaa porukkaa, kaikki tuoreita taloyhtiötyössä. Osakkaista löytyy rakennusalan ja muuta osaamista, mikä on meille arvokasta.

Uudessa yhtiössä ei ole suuria töitä, joten olemme tehneet paljon viihtyisyyteen vaikuttavia asioita.  Olemme esimerkiksi miettineet terassien laajennuksia ja lasituksia ja jakaneet ylimääräisen parkkitilan osakkaille ja vieraspaikoiksi. Nyt talvella on järjestetty hiekoituksia ja lumitöitä. Vuositarkastuslistat on toimitettu rakennusliikkeelle ja korjaukset alkavat pian.

Ajattelen, että hallituksen tehtävä on palvella osakkaita. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni viihtyy yhtiössä mahdollisimman pitkään.”

Kuka?

  • Nimi: Michaël Vanamo
  • Paikkakunta: Söderkulla, Sipoo
  • Hallitusvuodet: 2
  • Taloyhtiö: As Oy Sipoon Vienokki

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Arki Taloyhtiön johtaminen