Finalistit valittu – pian ratkeaa, mikä on Suomen paras taloyhtiö 2019

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 1.10.2019

Kotitalon Suomen paras taloyhtiö 2019 -kilpailu on edennyt loppusuoralle. Parhaan taloyhtiön tittelistä kilpailee vielä viisi finalistia, joista yksi palkitaan parhaana Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa 2.10.

Tänä vuonna Suomen paras taloyhtiö -kilpailussa painotetaan erityisesti taloyhtiön toimivaa ja monipuolista viestintää sekä pitkäjänteistä tulevaisuuden suunnittelua.

Parhaassa taloyhtiössä on kartoitettu osakkaiden ja asukkaiden toiveita kyselyllä. Arkiviestintä pelaa, samoin tiedonkulku erikoistilanteissa. Taloyhtiölle on laadittu myös strategia, jossa huomioidaan talous, kunnossapito ja asumisviihtyvyys.

Muun muassa näin viisi finalistia perustelevat, miksi heidän taloyhtiönsä on Suomen paras:

As Oy Sairashuoneenkatu 14, Turku

Taloyhtiömme on hyvin ja pitkäjänteisesti hoidettu osakkaita, asukkaita ja myös tiloissa työskenteleviä kuunnellen. Reagoimme nopeasti uusiin asioihin ja haasteisiin. Asioista voimme olla keskenämme eri mieltä mutta silti ne hoidetaan. Meillä on kohtuullinen vastike, hyvä talouspuskuri äkillisiä menoja varten sekä avoin ja tietoa kaikkiin suuntiin jakava kulttuuri. Brändimme on “Turvallinen ja palveleva taloyhtiö”.

As Oy Pusurikallio, Forssa

Taloyhtiön taloudellinen tila on loistava. Tähän tilanteeseen on päästy osittain muun muassa systemaattisella ja ennalta suunnitellulla talkootyöllä sekä tarkalla talouden hoidolla. Korjausvelka on hallinnassa: kaikki suuret remontit on tehty, lukuunottamatta hissin uusintaa, johon olemme varautuneet. Asukastyytyväisyys on kiitettävä ja taloyhtiömme on yksi arvostetuimmista Forssassa.

As Oy Säästöpyrstö, Vantaa

Yhtiöllämme on visio: 2028 As Oy Säästöpyrstö on yksi kaupungin arvostetuimmista asuntoyhtiöistä. Taloyhtiössä on tehty isot remontit ja meillä näkyy yhteisöllisyys. Olemme taloyhtiö, jolla on upea historia, terve ja tasapainoinen nykytila ja suunniteltu tulevaisuus. Taloyhtiössämme kaikki ovat osakkaina ja asukkaina arvokkaita sekä heidän asumisensa turvallisuus sekä tasavertainen kohtelu varmistetaan kaikessa päätöksenteossa.

Asunto-osakeyhtiö Vallilan Pienasunnot N:o 2, Helsinki

Tässä taloyhtiössä asuu kyselyn perusteella erittäin tyytyväisiä asukkaita ja ihmisten erilaiset toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan aina huomioon. Yhtiön toimintaa kehitetään niin, että yhtiö on Suomen paras paikka asua ja elää. Taloyhtiölle on laadittu strategia, joka nojaa ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen.

Asunto Oy Jalkarannan-Metsä, Lahti

Meillä on aktiivinen ja osaava hallitus ja hallituksen ja isännöitsijän välinen yhteistyö on tehokasta. Taloyhtiön arvot – turvallisuus, viihtyvyys, taloudellisuus ja jatkuva kehittäminen – on luotu ja käsitelty yhtiökokouksessa jo vuonna 2015 ja niitä on pidetty esillä säännöllisesti siitä lähtien. Viestintä on vahvaa ja monipuolista ja digitaalisia työkaluja hyödynnetään. Taloyhtiössä on panostettu turvallisuuteen, esteettömyyteen ja viihtyvyyteen.

Raadin valitsema voittaja julkistetaan 2. lokakuuta klo 15 Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnoksi voittajayhtiö saa kunniakirjan ja 1 000 euroa käytettäväksi yhteiseen kivaan.